След издадена заповед от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, екип

...
След издадена заповед от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, екип
Коментари Харесай

ВКП установи седем сериозни нарушения в делата на трупчета

След издадена заповед от и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, екип от прокурори от Върховна касационна прокуратура стартира инспекция на неприключилите каузи, оповестява БиТиВи.

Към момента са тествани 55 от общо 83 неприключени и спрени досъдебни производства за закононарушения от общ темперамент, осъществени от съдии, прокурори и следователи, от други лица с имунитет и членове на Министерския съвет, както и по глава Първа от Наказателен кодекс.

По седем от тестваните досъдебни производства са открити съществени нарушавания в срочността и ритмичността на следствията, които са позволени от трима наблюдаващи прокурори - двама от Софийска градска прокуратура и един от Военно окръжна прокуратура София.

От ВКП показват, че установените нарушавания дават съображение да се счита, че е налице дисциплинарно нарушаване според наредбата на член 307, алинея 3, т.2 от Закон за съдебната власт: " Дисциплинарните нарушавания са: т.2 деяние или безучастие, което безпричинно забавя производството ".

Трима прокурори ще бъдат осъдени поради така наречен " каузи на трупчета ". Това са обвинителите Иван Първанов и Стефан Христов от Софийска градска прокуратура, както и Антон Радойнов от Софийската военно-окръжна прокуратура.

Сред забавените каузи са такива за тероризъм, както и нашумялото през последните години " Барселонагейт ".
 Сарафов разпореди инспекция на
Сарафов разпореди инспекция на " делата на трупчета "

Обвинител номер едно желае доклад на аргументите за закъснение на делата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР