След изборите ще търсим обсъждане на Изборния кодекс - но

...
След изборите ще търсим обсъждане на Изборния кодекс - но
Коментари Харесай

Даниела Дариткова: Внушенията не са полезни преди балотажите

След изборите ще търсим разискване на Изборния кодекс - само че не считам, че внушенията са потребни преди балотажите. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова в декларация от името на група.

"Благодаря на всички парламентарни групи, че поддържаха решението да нямаме пленарни съвещания. Това ни защищава точно от използването на парламентарната естрада за предизборна пропаганда.

Нещо, което е неприемливо ", акцентира доктор Дариткова по адрес на Нинова. Според нея с държанието да се приказва предизборно от трибуната депутатите не стимулират жителите да имат по-добро отношение към Народното събрание и да имат по-добро отношение към политическите партии.

"Отговорността е на всички нас, още по-голяма е отговорността на водачите на политическите партии. Тук от тази естрада ние изрично декларирахме, че след изборите ще търсим едно съществено, градивно, диалогично разискване на Изборния кодекс за да избегнем всички отрицателни прояви, които сме отчели по време на изборите.

Ще търсим решения, които да създадат процедурата оптимално транспарантна. Не считам, че внушенията, че заради една или друга причина някой не е спечелил гласове на тези избори са потребни преди балотажите ", сподели доктор Дариткова.

"От една страна преди няколко дни чухме от сътрудниците от ляво, че са спечелили оптимален брой гласове и са извънредно сполучливи на тези избори, при изискване, че имат в действителност късмет единствено в два регионални града.

От друга страна в този момент слушаме за операции. Нали всеки български жител, когато има информация за нарушаване на законите би трябвало да подаде сигнал и това се потвърждава по надлежния ред. Аз считам, че сте задоволително смели и виновни, с цел да сигнализирате органите на властта ", добави доктор Дариткова. Председателят на ПГ на ГЕРБ прикани жителите за актвино присъединяване във вота.

"Тук безусловно се солидирализирам с апела на госпожа Нинова. Надявам се да приключим сполучливо днешното пленарно съвещание и изборите да приключат сполучливо за всички тези, които желаят локалната власт не за да се гордеят с нея, а за да работят в полза на хората ", сподели доктор Дариткова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР