След изборите ще поканим на преговори всички партии, дори Възраждане,

...
След изборите ще поканим на преговори всички партии, дори Възраждане,
Коментари Харесай

Плаващи мнозинства и няколко варианта за коалиция: Георг Георгиев

" След изборите ще поканим на договаряния всички партии, даже Възраждане ”, съобщи пред Nova кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев. Напомняме, че точно той огласи пръв задаването на предварителни избори в последното Народно събрание.

" Може да няма публична коалиция или съглашение за съставяне на държавно управление, само че някои хрумвания може да образуват плаващи болшинства ”, разгласи Георгиев в този момент.  " Имаме най-малко няколко разновидността, не сме разчертали дебели разграничителни линии, както Промяната. Водим разговор с всички без да се инатим и да слагаме ултиматуми. Ако получим първия мандат, можем да проведем нови диалози и да намерим къде страната има интерес, към който да се обединим. Коалицията на ПП-ДБ е чисто математическа, двете партии по настрана щяха да имат пагубни резултати. Ако те решат да работят за страната, ще срещнат схващане в нас ", уточни Георгиев.  

Напомняме, че съпредседателят на Демократична България (ДБ) Христо Иванов към този момент загатна вероятно съдействие с партията на Бойко Борисов след вота. " Възможно е 49-ото Народно събрание да стартира със сформиране на конституционно болшинство още преди намирането на поддръжка за държавно управление ”, разяснява той пред БНР. По думите му формулата за това е в намирането на единодушие сред Доброто с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР