След изборите ще инициирам среща на всички политически партии, за

...
След изборите ще инициирам среща на всички политически партии, за
Коментари Харесай

Зико: Да начертаем бъдещето на Пловдив за 50 години напред

„ След изборите ще предизвиквам среща на всички политически партии, с цел да можем да начертаем визията на Пловдив за идващите 10-20-50 години. За да няма спекулации и когато дойдат избори, всеки да се упражнява върху града.

Нямаме право – Пловдив е на всички нас. Не си ли подредим ние къщичката, няма кой да пристигна извън да ни свърши работата “. Това съобщи Здравко Димитров на формалното показване на кандидатурите на ГЕРБ за общински кмет, районни кметове и общински съветници.

Управляващата партия бе избрала за премиерата новата изложба 2019 на ул. „ Гладстон “, която шефът на предизборния щаб Александър Държиков дефинира като „ знак на развиването на града през последните 8 години “. Той добави, че през двата сполучливи мандата на ГЕРБ Пловдив радикално е трансформирал своя образ.

По думите му това са били години на напредък в областта на инфраструктурата, археологията, нововъведенията, учението, обществените действия и други браншове.

„ Пловдив се се развива по възходяща линия. Никой не може да отхвърли направеното – Малката базилика, Голямата базилика, площад Централен, Одеона, залата, в която се намираме. Всичко положително и хубаво би трябвало да се надгражда “, уточни Здравко Димитров.

Той даде обещание да докара започнатите планове и тези, които следва да стартират, до успешен край. Ще предложим намерено ръководство, обърнато към проблемите на жителите, безапелационен бе претендентът на ГЕРБ.

Неговата упоритост е Пловдив да се трансформира в най-хубавият град за живеене.

Здравко Димитров показа и основните си цели. В превоза това са актуализирането на цифрограмите на светофарите и усъвършенстване на транспортната скица. След водещите инфраструктурни планове са създаване на ново Околовръстно шосе на югоизток, довеждане докрай на бул. „ Северен “, градежа на Модър - Царевец, създаване на нов мост над реката, реорганизация на бул. „ Марица Север “, увеличение на паркоместата.

ГЕРБ възнамерява да построи и кръстовища на две равнища до Водната палата, на Сточна гара и до Аграрния университет. Партията дава обещание и да обезпечи чиста питейна вода от каскада „ Въча “, където към този момент започва предпроектното изследване до една година ще бъде определен реализатор.

Димитров пое уговорката да работи за увеличение на зелените площи. Една от значимите хрумвания е присъединението на общините и Родопи и Марица към Пловдив, или на част от тях. В образованието партията възнамерява да построи 12 нови детски грандини или ясли, както и две учебни заведения.

„ Пловдив би трябвало да остане столица на културата и отсега нататък. Нека да работим за връщането на блясъка на Стария град “, акцентира Зико. Сред целите му са и реализирането на плановете Небет тепе, Източната врата и Дондуковата градина.

В сферата на опазването на здравето ГЕРБ дава обещание да създаване на Общински педиатричен денонощен център за доболнична помощ и да сътвори общински приют за тежкоболни възрастни хора.

Общината ще подтиква на активността на доброволческите формирования за обществени дела. Ще се работи и за обезпечаване на налична градска среда за хората с увреждания.

Партията се ангажира и да преразгледа налог МПС, защото поради високите данъци доста компании и хора избират да си заплащат налозите в прилежащите общини.

Въвеждане на на данъчни облекчения за инвалиди и хора с увреждания е друга от заложените в програмата хрумвания.

Димитров се надява и летище Пловдив скоро да откри собственик. Той счита да възвърне поетапно стадион „ Пловдив “. ГЕРБ ще подкрепи и развиването на пловдивския спорт – както професионалния, по този начин и детско-юношеската школа.

Кандидатът на ГЕРБ ще отвори и работеща приемна на кмета. „ Като регионален шеф постоянно съм имал изнесени приемни в 17-те общини. Ходили сме при проблемите и това имаше триумф – над 70% от поставените в приемните въпроси сме ги решавали “, уточни той.

Зико счита, че за всеки значим за града план би трябвало да има публично допитване – както за жителите, по този начин и до съответните гилдии. „ Всички ние ще работим Пловдив да стане най-хубавият град за живеене “, безапелационен бе той.

Снимки: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР