След изборите ще имаме редовно правителство и работещ парламент, коментира

...
След изборите ще имаме редовно правителство и работещ парламент, коментира
Коментари Харесай

Тома Биков: След изборите ще имаме редовно правителство и работещ парламент

След изборите ще имаме постоянно държавно управление и работещ парламент, разяснява кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред " Труд news ".

" Нашата задача през последните две години беше да се самосъхраним и да запазим, само че и да развием капацитета си, посред институционалната и политическата деградация. Оттук нататък задачата ни е да извадим България от блатото, в което се намира и още веднъж да я задвижим напред ", показва политикът. По думите му откогато съществува, Политическа партия се намира в режим на постепенна самоизолация.

" Първо априори показаха ГЕРБ и Движение за права и свободи за свои врагове. След това обтегнаха връзките си с президента Румен Радев, който ги сътвори, изпокараха се с Има Такъв Народ, а в 48-ото национално заседание скъсаха връзките си и с някогашния си съдружен сътрудник Българска социалистическа партия. Това се случи единствено за интервал от към една година. Няма по какъв начин партия с сходна ексцентрична политическа просвета да бъде здрава основа за устойчиво ръководство. През цялото това време ние полагахме старания да излезем от изолацията и го постигнахме в 48-ото национално заседание ", счита Биков.

Относно опцията за избори две в едно през октомври той е безапелационен, че това зависи първо от партиите в идващия парламент, а в случай че те не могат да се схванат за лъчение на постоянно държавно управление, ще зависи от президента.

" Не мисля, че желанията на Политическа партия имат огромно значение, тъй като те са част от развой, а не негов катализатор. Моята прогноза е, че след тези избори ще има постоянно държавно управление и няма да се наложи да организираме избори две в едно ", прецизира Биков.

За него първата искра в новия парламент ще бъде във връзка с бюджета за 2023 г. 

" В 48-ото Народно заседание, ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи и Демократична България, гласувахме срещу съвсем всички оферти на Политическа партия и това предотврати още по-тежки финансови проблеми за страната. Не зная по какъв начин Политическа партия и Демократична България ще реализиран единодушие по тези основополагащи въпроси, в случай, че имат диаметрално противоположни позиции. Според мен ще гласоподават шарено, което ще е първият забележим признак, че обединението им не се основава на общи възгледи, а единствено на тактически сметки. След това може и да последват обществени несъгласия, каквито към този момент видяхме при реденото на листите им. Освен това, в тази коалиция занапред следва борба в случай че не за формалното, то за неофициалното водачество. Това също е причина да считам, че Политическа партия - Демократична България не са в положение да носят главната тежест на едно бъдещо ръководство ", отбелязва Биков.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР