След изборите дойде време за първо заседание на новото 48-то

...
След изборите дойде време за първо заседание на новото 48-то
Коментари Харесай

Първият ден на 48-ия парламент

След изборите пристигна време за първо съвещание на новото 48-то Народно заседание. Вотът на българите отреди място в пленарната зала на 7 политически сили - ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната “, Движение за права и свободи, „ Възраждане “, Българска социалистическа партия, „ Демократична България “ и „ Български напредък “.

Коалиция ГЕРБ-СДС има 67 депутатски места. „ Продължаваме Промяната “ има 53 депутатски места. Движението за права и свободи е с 36 депутати. „ Възраждане “ има  27 народни представители. „ Българска социалистическа партия за България “ е с 25 народни представители. „ Демократична България “ има 20 народни представители. „ Български напредък “ е с 12 депутати.

В 48-ото Народно заседание дамите са 57, а мъжете – 183.

Рамадан Аталай, Йордан Цонев и Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи са рекордьори по участия в парламенти. За Рамадан Аталай 48-ият парламент е 11-ият подред, в който е определен за депутат. За първи път става народен представител в 38-ото Народно заседание и от този момент без спиране е в Народното събрание. Йордан Цонев и Джевдет Чакъров имат зад тила си девет Народното събрание, а 48-ото Народно заседание ще е десетото, в което вземат участие. От Движение за права и свободи е и най-младият депутат – 25-годишната Набие Кабак. Доайен на Народното събрание е 70-годишният Вежди Рашидов от ГЕРБ, който и удари първия звънец на новия парламент.  

Lupa.bg разгласява изложба от фотоси на депутатите в първия работен ден на Народното събрание. Фотограф: Агнеса Методиева





















































































































Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР