След Иван + Хейли 23“, нов случай на туристически вандализъм

...
След Иван + Хейли 23“, нов случай на туристически вандализъм
Коментари Харесай

След „Иван + Хейли 23“: Шведска туристка издълба името си на Колизеума в Рим

След „ Иван + Хейли 23 “, нов случай на туристически вандализъм в Рим. Шведска туристка издълба името си на стената на Колизеума в Рим. Видео беше публикувано от организация „ Анса “.

Новият случай е по-малко от месец след предходния.

Има още два вандалски акта против 20-вековния паметник

Италианската полиция проверява случилото се. На клипа се вижда 17-годишното момиче, което издълбава буквата N на стената на историческия монумент. Тя е снимана от локален гид, който е докладвал за случилото се в полицията.

Момичето и родителите ѝ са отведени в централата на полицията за разпит. Възможно е да ѝ бъде наложена санкция от 15 000 евро и пет години затвор.

Новите санкции и ограничения са част от програмата на италианското държавно управление за справяне с вандализма на историческите монументи. През април бяха признати новите ограничения, съгласно които санкцията може да стартира от 10 000 до 60 000 евро.

„ Атаките върху културни и артистични паметници водят до стопански загуби за всички. Който ги прави, би трябвало да понесе своята финансова отговорност “, разяснява тогава министърът на културата Дженаро Санджулиано.

33-годишната му другарка може да бъде разследвана като съизвършител в действието

Новият случай идва седмици откакто английски екскурзиант, който след това се оказа българин, издълба името си и това на приятелката си върху стените на Колизеума. Иван Димитров написа писмо до кмета на Рим с опрощение, в което изяснява, че  нямал визия какъв брой остарял е паметникът и какво е историческото му значенеи.

„ Каква е тази нелепост? Какво сюрреалистично писмо? Какво е равнището на обучение на този човек, че да не знае цената на Колизеума? “, възмути се член на градския съвет на Рим.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР