След искрите между управляващи и опозиция на тема образуване на

...
След искрите между управляващи и опозиция на тема образуване на
Коментари Харесай

КЗК: Има данни за нарушения и дъмпинг на цените на горивата

След искрите сред ръководещи и съпротива на тематика формиране на цените на горивата, разногласието се придвижи и в Народно събрание. Намеси се и Комисията за защита на конкуренцията след апел на Политическа партия да го направи поради изявление на Делян Добрев от ГЕРБ, че “някой прибира по 10 милиона дневно от по-скъпите горива у нас”.

От комисията оповестиха в Народното събрание, че имат данни за редица нарушавания от страна на „ Лукойл Нефтохим” и дъмпинг на цените.

„ Ако газът, токът и суровината на „ Лукойл Нефтохим” не са се трансформирали последните 6 месеца, за какво горивото скочи с лев,” попита Делян Добрев.

В отговор Румен Гечев от Българска социалистическа партия сподели: „ Ако имате компания, която продава бензин и сте намерили по-евтина суровина или подготвен бензин, който продавате, и всички го продават примерно по 4 лева,. само че не, ти ще го продаваш по 3,20, по този начин ли? Защото ти е евтина суровината? Ами щом пазарът споделя 4, ще го продаваш по 4 и ще печелиш!”

„ Всички се съгласяваме, че свободният пазар е и път към демокрацията и към свободата на хората като цяло,” е мнението на Искрен Митев от Политическа партия.

Надя Минчева от Комисия за защита на конкуренцията изясни дали Комисия за защита на конкуренцията може да се намеси при дъмпинг на цените. " Имахме такава информацияй. И през месец май беше формирано едно такова произвеждане. Какъв е новият детайл в държанието на огромния състезател на пазарите? Не дава в период оферта на цена за декларирани коичества и надлежно търговецът не може да оферира и надолу на своите клинети цена, което го затруднява. И той е заставен на свои постоянни клиенти само да обезпечи количества. И оттова се получава един подобен дъмпинг.”
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР