След искрите между управляващи и опозиция на тема образуване на

...
След искрите между управляващи и опозиция на тема образуване на
Коментари Харесай

КЗК: Има данни за нарушения и дъмпинг на цените на горивата

След искрите сред ръководещи и съпротива на тематика формиране на цените на горивата, разногласието се придвижи и в Народно събрание. Намеси се и Комисията за защита на конкуренцията след апел на Политическа партия да го направи поради изявление на Делян Добрев от ГЕРБ, че “някой прибира по 10 милиона дневно от по-скъпите горива у нас”.
От комисията оповестиха в Народното събрание, че имат данни за редица нарушавания от страна на „ Лукойл Нефтохим” и дъмпинг на цените.
„ Ако газът, токът и суровината на „ Лукойл Нефтохим” не са се трансформирали последните 6 месеца, за какво горивото скочи с лев,” попита Делян Добрев.
В отговор Румен Гечев от Българска социалистическа партия сподели: „ Ако имате компания, която продава бензин и сте намерили по-евтина суровина или подготвен бензин, който продавате, и всички го продават примерно по 4 лева,. само че не, ти ще го продаваш по 3,20, по този начин ли? Защото ти е евтина суровината? Ами щом пазарът споделя 4, ще го продаваш по 4 и ще печелиш!”
„ Всички се съгласяваме, че свободният пазар е и път към демокрацията и към свободата на хората като цяло,” е мнението на Искрен Митев от Политическа партия.
Надя Минчева от Комисия за защита на конкуренцията изясни дали Комисия за защита на конкуренцията може да се намеси при дъмпинг на цените. "Имахме такава информацияй. И през месец май беше формирано едно такова произвеждане. Какъв е новият детайл в държанието на огромния състезател на пазарите? Не дава в период оферта на цена за декларирани коичества и надлежно търговецът не може да оферира и надолу на своите клинети цена, което го затруднява. И той е заставен на свои постоянни клиенти само да обезпечи количества. И оттова се получава един подобен дъмпинг.”
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР