След инвазията на Русия в Украйна, през март, най-големите производители

...
След инвазията на Русия в Украйна, през март, най-големите производители
Коментари Харесай

Импортозамещение: Coca-Cola, Fanta и Sprite стават CoolCola, Fancy и Street -

След нашествието на Русия в Украйна, през март, най-големите производители на газирани и безалкохолнои питиета в света - Coca-Cola и PepsiCo - оповестиха, че стопират активността си в Русия. 

Продуктите на PepsiCo - Pepsi, Mirinda и 7Up може да се появят още веднъж на пазара под други имена и марки, написа " Известия ". Междувременно съветски производители взеха решение да се възползват от " импортозамещение " и да заместят продуктите на Coca-Cola на пазара със свои фалшификати.

Според вестника, базирайки се на личен източник от пазара на хранителни артикули в Руската федерация, PepsiCo сама е решила да направи такава смяна и е създала нови локални марки питиета за съветския пазар.

Така лимонадите с усет на портокал, лимон и лайм (заместител на Mirinda и 7Up) ще се създават под марката Russkii Dar - сега под тази марка се създава мая.

Разработени са и други " истински търговски марки ", само че имената им към момента не са оповестени, споделя източникът на " Известия ". Според него бутилирането на напитките скоро ще стартира в завода на PepsiCo, а доставките до комерсиалните вериги ще стартират през юни, само че комерсиалните вериги към момента не са получили образци на новите питиета.

В момента Pepsi, Mirinda и 7Up към момента се доставят в магазините от остарели складови наличия, като производството е спряно.

" ПепсиКо " удостовери, че компанията обмисля да разшири гамата си от локални питиета в Русия. В същото време решението за прекъсване на производството и продажбата на Pepsi, Mirinda и 7Up остава в действие ", допълват те ", написа вестникът.

През март компанията разгласи, че поради войната, стартирана от Русия, стопира работата си на съветския пазар на питиета, само че ще продължи да създава съществени артикули като млечни артикули и детски храни.

Coca-Cola, Fanta и Sprite стават CoolCola, Fancy и Street

Руските производители взеха решение да заменят водещите марки на компанията - Coca-Cola, Fanta и Sprite, със свои лични. Московската фабрика за бира и безалкохолни питиета " Очаково " към този момент показа нова газирана напитка - напитките бяха наречени CoolCola, Fancy и Street. Според уеб страницата на компанията новата линия показва " класическите усети на обичаните безалкохолни питиета ". Дизайнът на етикетите е сходен на този на истинските марки, цветовете са същите, единствено етикета на CoolCola  наподобява на Pepsi.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР