След инцидентите с паднали дървета и клони в София, тече

...
След инцидентите с паднали дървета и клони в София, тече
Коментари Харесай

Усилено проверяват дърветата около училища, градини и булевради в столицата

След случаите с паднали дървета и клони в София, тече засилена акция за разчистване, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред Българска национална телевизия.

 Дърво падна върху жена на столичния бул.
Дърво падна върху жена на столичния бул. " Дондуков "

Вследствие на удара дамата е получила няколко фрактури

" Търся мнението на най-хубавите експерти, с цел да поддържаме жива и в положително положение зелената система. Поддържането й се прави според всички условия ", добави тя.

Фандъкова добави, че акцията ще продължи и през септември, като до края на август стартира маркирането на част от дървесната растителност, която е рискова.

Тя се обърна и към столичани и с молба за подпомагане при разрешаването на казуса с изсъхналите дървета, прикани за подаване на сигнали.

Подмяната на растителността в столицата тече интензивно от години, подменят се и тополи, които са много проблематични, добави тя. Това е очевидно за столичани, добави кметът на София.

 5 зеленоглави патета заживяват още веднъж в столичната
5 зеленоглави патета заживяват още веднъж в столичната " Княз-Борисова градина "

Инициативата е част от юбилейната акция на Столична община, във връзка 135-годишнината на парка

Фандъкова заяви, че в края на август ще е подготвен бул. " Прага ", а доникъде на септември ще бъде отворен сектора от Министерски съвет до ул " Раковски ", по-късно ще бъде затворен сектора от ул. " Раковски " до бул. " Васил Левски " до края на октомври.

За проблемите с асфалта на бул. " Черни връх " Фанфъкова разяснява, че няма нищо общо с ремонта изработен предходната година и това е нечиста сделка.

" Тази повреда не е в региона на сектора, който бе ремонтиран. Фирмата възвърне за своя сметка, с цел да не дава пари Общината. Категорично не е правилно,че това е в резултат на ремонта. Няма нищо общо с него ", добави тя.

До средата на септември ще завърши и ремонтът на бул. " Овча купел " и се извини на жителите за неудобството, защото там текът съществени действия.

 Фандъкова ревизира ремонтите след вчерашния проливен дъжд в столицата
Фандъкова ревизира ремонтите след вчерашния проливен дъжд в столицата

Строителни боклуци запушили шахтата на кръстовището бул. " Черни връх "

Фандъкова добави, че поддържа концепцията на МОН предучилищната подготовка да стартира от 4-годишна възраст, като общината няма проблем с местата за тях в детските градини.

" Тази мярка е извънредно значима за достъпа на всички деца до качествено обучение. Имаме към 300 свободни места за 4-годишните в София ", разяснява тя.

Допълни че през последните години има построени и реновирани доста детски градини.

 44 столични учебни заведения и детски градини се ремонтират тази година
44 столични учебни заведения и детски градини се ремонтират тази година

Стойността на ремонтите е към 9 млн. лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР