След инцидента с прегазено дете на жп прелез, хората продължават

...
След инцидента с прегазено дете на жп прелез, хората продължават
Коментари Харесай

Хората продължават да минават през релсите, където влак блъсна дете

След случая с прегазено дете на жп прелез, хората не престават да минават през релсите.

13-годишно момче почина, откакто беше блъснато от трен в Русе. Вчера по обед детето се прибирало от учебно заведение и минало косо, пресичайки близката жп линия. От БДЖ оповестяват, че машинистът на влака забелязал детето и подал нееднократен звуков сигнал. Въпреки това момчето не се е отместило от релсите. С него имало още няколко деца, които всеки ден минавали по този път, описват очевидци.

Тук ограничаването на скоростта е 50 км/ч, машинистът се е движил със скорост 48 км/ч, забелязал е децата, които наближават линията, подал е неведнъж сигнал, само че има съмнение, че тъй като в региона се правят поправки работи, децата може би не са чули. Трудно се стопира трен, разликата сред трен и автомобил е много огромна, този трен съответно е над 200 тона, спирачният път, измерен след случая е към 70 км, изясни Свилен Гърдев от БДЖ.

На към 100 м от мястото на случая има надлез и опция за безвредно секване, само че с годините хората са утъпкали пътека навръх мястото, където беше убито детето.

И оградата не стопира преминаващите по нерегламентираните пътеки, макар че са построени надлези на доста места по линиите. Подобна е обстановката и с пресичането по улиците, няма по какъв начин придвижването да бъде накъсано на толкоз доста места, на колкото хората желаят да минават, изясни Спасимир Димитров, шеф по сигурността в община Русе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР