След инцидента с пребит шофьор на линейка председателят на регионалната

...
След инцидента с пребит шофьор на линейка председателят на регионалната
Коментари Харесай

След поредната агресия срещу медицинско лице: Синдикати искат Закон за спешната помощ

След случая с пребит водач на кола за спешна помощ ръководителят на районната конструкция на КНСБ в Центъра за незабавна здравна помощ Климент Милчев прикани за Закон за незабавната помощ.

Последният случай на експанзия над незабавен екип е от Руен, Бургаско. Ереджеп Кадир бе атакуван от родственици на потърпевшо в злополука дете. Шестима мъже бяха арестувани за 24 часа, след което са пуснати на независимост, предава NOVA. Близките на раненото дете обявиха, че до експанзията се е стигнало поради обиди от страна на водача.

" Ереджеп ми описа, че са се отзовали незабавно след постъпил сигнал за злополука. Не е имало забавяне. При идването на екипа медицинският фелдшер се е насочил към детето.

Той е обяснил, че то не е съществено ранено и е с повърхностна рана, която би трябвало да се прочисти в Спешния център. Шофьорът отишъл до авариралия автомобил, с цел да види по какъв начин е водача му, защото бил пожълтял. В този миг пристигнала майката на 8-годишното дете и почнала да наскърбява и блъска Ереджеп.

След това са пристигнали още 3-4 коли. От тях слезли няколко нетрезви мъже, които почнали да го бият ", описа в Милчев. По думите му сходни случаи на експанзия стават все по-чести.

" По какъв метод ще бъдем предпазени от страната? Арестуваните са пуснати още на идващия ден. Не можем да вървим въоръжени с бухалки и сопи при пациентите. Това не е решение ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР