След инцидента с пребит шофьор на линейка председателят на регионалната

...
След инцидента с пребит шофьор на линейка председателят на регионалната
Коментари Харесай

Синдикати настояват за Закон за спешната помощ

След случая с пребит водач на кола за спешна помощ ръководителят на районната конструкция на КНСБ в Центъра за незабавна здравна помощ Климент Милчев прикани за Закон за незабавната помощ. Последният случай на експанзия над незабавен екип е от Руен, Бургаско. Ереджеп Кадир бе атакуван от родственици на потърпевшо в злополука дете. Шестима мъже са арестувани за 24 часа, след което са пуснати на независимост. Близките на раненото дете обявиха, че до експанзията се стигнало поради обиди от страна на водача.

„ Ереджеп ми описа, че при постъпил сигнал за злополука, са се отзовали незабавно. Не е имало забавяне. При идването на екипа медицинският фелдшер се е насочил към детето. Той е обяснил, че то не е съществено ранено и е с повърхностна рана, която би трябвало да се прочисти в Спешния център.

Шофьорът отишъл до авариралия автомобил, с цел да види по какъв начин е водача му, защото бил пожълтял. В този миг пристигнала майката на 8-годишното дете и почнала да наскърбява и блъска Ереджеп. След това са пристигнали още 3-4 коли. От тях слезли няколко нетрезви мъже, които почнали да го бият ”, описа в ефира на „ Здравей, България ” Милчев. По думите му сходни случаи на експанзия стават все по-чести.

„ По какъв метод ще бъдем предпазени от страната?. Арестуваните са пуснати още на идващия ден. Не можем да вървим въоръжени с бухалки и сопи при пациентите. Това не е решение ”, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР