След интервюто на председателя на Комисията за защита на конкуренцията

...
След интервюто на председателя на Комисията за защита на конкуренцията
Коментари Харесай

„Лукойл“: Обявяването на бъдещо решение на КЗК преди официалното му приемане е нарушение


След изявлението на ръководителя на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова по bTV „ Лукойл-България “ популяризира до медиите своя позиция.

Вчера Ненкова анонсира, че комисията е наложила глоба на компанията в размер на близо 70 милиона лв. и сподели, че приготвя втора глоба за корист с господстващо състояние.

В тази връзка от „ Лукойл-България “ пишат:

„ Във връзка с изказването на ръководителя на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) Юлия Ненкова в ефира на телевизия bTV, „ Лукойл–България “ ЕООД смята за належащо да означи, че оповестяването на бъдещо решение на Комисия за защита на конкуренцията във връзка с сдружението преди формалното му приемане е нарушаване на правилата на безпристрастност и самостоятелност на регулаторния орган, пренебрегва презумпцията за непорочност на сдружението и може да се пояснява като опит за оказване на напън върху органите на Европейски Съюз посредством манипулиране на публичните упования.

Представителят на Комисия за защита на конкуренцията също направи изказване за санкцията, наложена по-рано на „ Лукойл–България “, без да спомене, че тя е предмет на неприключил правосъден спор. Компанията апелира решението на Комисия за защита на конкуренцията като голословно, незаконосъобразно, противоречащо на публичния интерес и обслужващо частните ползи на мощно стеснен кръг огромни участници на пазара.

„ Лукойл–България “ прецизно съблюдава законодателството на Република България и Европейския съюз. Като най-големият дистрибутор на горива в България, „ Лукойл–България “ има основен принос за поддържането на цените на нефтопродуктите в страната на едно от най-ниските равнища в Европейски Съюз, предоставяйки опция за закупуване на горива, създадени в рафинерията в Бургас, на стотици разнообразни дребни търговци на едро. “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР