След императорската 5-метрова маса в Москва на срещата с Путин,

...
След императорската 5-метрова маса в Москва на срещата с Путин,
Коментари Харесай

Какво постигнаха Макрон и Зеленски след тричасови преговори

След императорската 5-метрова маса в Москва на срещата с Путин, френският президент Еманюел Макрон видя другата прекаленост в Киев. Украинският му сътрудник Володимир Зеленски го посрещна на дребна кръгла маса, където разискаха Минските съглашения.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че чака да се срещне с водачите на Русия, Франция и Германия за рецесията към Украйна, която е в основата на засиленото напрежение сред Русия и Запада, съобщи Франс прес.

" Очакваме доста скоро да можем да водим договаряния на ниво водачите (на страните) от Нормандския формат " за мирния развой в източната част на Украйна, съобщи Зеленски след тричасови договаряния с Макрон.

Той посочи, че в четвъртък в Берлин ще се състои среща на съветници на съветския, украинския и френският президент и на немския канцлер.

Зеленски изрази вяра, че диалозите ще оказват помощ за по-скорошно осъществяване на среща на водачите на страните от Нормандската четворка. " Благодаря, че дойдохте да ни подкрепите, да подкрепите Украйна ", добави той, обръщайки се към Макрон.

Френският президент, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз, посети през вчерашния ден Москва в опит да понижи напрежението към Украйна и беседва пет часа с президента Владимир Путин.

Макрон съобщи, че сега има " опция да се реализира прогрес в договарянията " за мир сред Русия и Украйна. Той добави, че има вяра в съществуването на " съответни на практика решения " за деескалация на рецесията.

И Путин, и Зеленски поддържат мирното съглашение, реализирано през 2014 година, акцентира френският президент, представен от Ройтерс. " Тази обща решителност е единственият метод, който ни разрешава да реализираме мир, единственият метод за намиране на действително политическо решение ", съобщи Макрон на общата конференция с украинския президент, като акцентира нуждата всички страни да показват успокоение.

Френският президент поздрави Зеленски и украинския народ за " хладнокръвието " им пред лицето на военна опасност по границите си.

Зеленски изрази песимизъм към всевъзможни уверения, които Макрон може да е получил от Путин, и прикани за съответни дейности.

Свързани вести Путин заречен на Макрон да няма ескалация на рецесията с Украйна Путин към Макрон: Ако Украйна влезе в НАТО, предизвестията за война остават Ердоган: Войната ни разстройва, вярата е да съберем Путин и Зеленски Москаленко: Не изключвам война с Русия Русия струпа войски на граница Беларус-Украйна СНИМКА/ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР