След Името на розата на Умберто Еко Гарата на Якопо

...
След Името на розата на Умберто Еко Гарата на Якопо
Коментари Харесай

Нащумелият Якопо де Микелис представя роман в София

" След " Името на розата " на Умберто Еко " Гарата " на Якопо де Микелис разрушава стандартите и прави гражданска война в региона на италианския трилър ", написа " Кориере делa сера ". Българското издание на романа излиза в превод на Юдит Филипова. Художник на корицата е Чавдар Гюзелев. " Гарата " (Колибри) е ослепителен кинематографичен разказ, ловко комбиниране от трилър и готика. Действието ни придвижва на емблематичната Миланска гара, " мощна като цитадела, тържествена като пантеон, загадъчна като египетска пирамида ". Нейните жители са отритнати от цивилизования свят бездомници, наркомани, проститутки, бежанци. Оттук стартират да се роят сюжетни линии, в чийто лабиринт създателят нито за момент не губи нишката на Ариадна - плетеница от мрачна действителност и неистово въображение, от минало и настояще.

От влаковете с депортирани евреи по време на Холокоста през един Призрак, кървави жертвоприношения в името на войнствено африканско провидение и една злокобна жрица до загадъчно ликвидиране и мистериозно богатство, прикрито в неизбродните подземия на Централната гара. Един праволинеен проверяващ контрольор с бурно минало на пънк музикант и с непогрешим усет на служител на реда среща млада доброволка в Център за грижи за маргинализирани хора, притежаваща чудноват " подарък " да прозира в непознати прочувствени и мисловни дълбини. Двамата ще стигнат до дъното на подземните секрети, без да подозират за финалния поврат.

Нашумелият италиански публицист Якопо де Микелис е роден през 1968 година в Милано. Завършил е философия, изявява се като преводач от френски език, редактор, учител по наратология в Нова академия за изящни изкуства в Милано. През 2022 година блясва на литературната сцена с впечатляващия си дебютен разказ " Гарата ", по обсег на перото и повествователна мощност сравняван с " Името на розата " на Умберто Еко. Авторът идва в София за формалната премиера на " Гарата ", коятo ще се състои на 23 юни от 19:00 ч. в Casa Libri на ул. " Цар Асен " 64 в столицата! Водещ на събитието ще бъде Явор Гърдев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР