След идването на власт на талибаните ЕС ще си сътрудничи

...
След идването на власт на талибаните ЕС ще си сътрудничи
Коментари Харесай

Талибаните с първа пресконференция, твърдят, че са се променили

След идването на власт на талибаните Европейски Съюз ще си сътрудничи с афганистанското държавно управление единствено в случай че то съблюдава главните права, в това число на дамите, и не разрешава територията на Афганистан да се употребява от терористи, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на ръководителя на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.

Сътрудничеството с което и да било бъдещо афганистанско държавно управление ще зависи от спокойно споразумяване на рецесията с присъединяване на всички групи от популацията и ценене на правата на всички афганистанци, в това число дамите, младежите и лицата от малцинствата. Освен това бъдещите управляващи би трябвало да съблюдават интернационалните отговорности на Афганистан, да поемат ангажимент за битка против корупцията и да не разрешават територията на Афганистан да бъде употребена от терористични организации, се акцентира в изказването на Борел, направено след изключителна среща на европейските външни министри, отдадена на събитията в централноазиатската страна.

Междувременно талибаните дадоха първата си конференция, откогато откриха надзор над афганистанската столица в неделя. Тя стартира с декламиране на Корана от техния представител Забиула Муджахид през днешния ден, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Талибаните обявиха, че войната в Афганистан е завършила и че всичките им съперници ще бъдат помилвани.

" Не желаеме никакви вътрешни или външни врагове " и ще поддържаме мирни връзки с другите страни, разгласи Муджахид. Досега той оставаше в сянка, макар че от години прави изказвания от името на талибаните, отбелязва АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР