След идентифицирането на четиримата мъже, обвинени в извършването на атаката

...
След идентифицирането на четиримата мъже, обвинени в извършването на атаката
Коментари Харесай

Таджикистан изрази готовност да сътрудничи на Русия

След идентифицирането на четиримата мъже, упрекнати в осъществяването на офанзивата в Москва в петък като жители на Таджикистан, Таджикистан удостовери готовността си да се бори с тероризма дружно с Русия.

Руската държавна осведомителна организация ТАСС разгласява видео в понеделник, показващо по какъв начин министър председателят на Таджикистан Кохир Расулзода написа записка в книгата за съболезнования в съветското посолство в Душанбе.

Държавната РИА Новости заяви в канала си в Telegram, че Таджикистан оказва подпомагане на съветското следствие „ по случая с терористичната офанзива в Крокус “, цитирайки източник от специфичните служби на Таджикистан. Източник в съветското външно министерство е удостоверил, че „ експерти от Таджикистан оказват помощ на следователи от Русия по отношение на ареста на жители на републиката при положение на терористична офанзива “.

В неделя Кремъл заяви, че съветският президент Владимир Путин е разговарял с таджикския си сътрудник Емомали Рахмон, който е изразил „ дълбоки съболезнования и усеща на взаимност с съветския народ във връзка със гибелта на цивилни вследствие на подлата терористична офанзива. "

„ По време на диалога Владимир Путин и Емомали Рахмон означиха, че специфичните служби и съответните ведомства на Русия и Таджикистан работят в тясно съдействие в региона на противодействието на тероризма и тази работа ще бъде засилена “, споделиха от Кремъл.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР