След - и Възраждане поискаха да се спре демонтажа на

...
След - и Възраждане поискаха да се спре демонтажа на
Коментари Харесай

След БСП, и Възраждане нахлуха със заплахи в областната администрация в София

След - и " Възраждане " желаеха да се спре демонтажа на Паметника на руската войска в София със самобитен флашмоб в постройката на регионалната администрация.

Активистите на партията бяха водени от общинския консултант и досегашен народен представител Деян Николов.

Подобно на депутатите от Българска социалистическа партия в четвъртък, Николов също опита да влезе в постройката без покана, с цел да се срещне с регионалния шеф Вяра Тодева.

А заместник-председателят на Народното събрание Цончо Ганев разгласява видео, на което се вижда по какъв начин водачът на партията Костадин Костадинов също е в постройката и написа:

" Отидохме при регионалната шефка на София Вяра Тодева, само че тя, макар уговорената ни среща, избяга. "

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев осъди дейностите на опозиционните депутати и ги упрекна в това, че " се изживяват все едно сме в края на 40-те години на XX в ".

Мирчев оповестява, че е изпратил въпроси към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за взетите ограничения, по отношение на дейностите на Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

" Каквито и несъгласия да има, каквито и разногласия да съществуват, не може да бъде целесъобразно разбиването на порти и влизането с щурм от депутати ", споделя той.

След несъстоялата се среща Николов съобщи, че поддръжниците му ще дойдат още веднъж, когато пред постройката няма полиция, с цел да " не вършат провокации ".

" Другия път ще дойдем 500 души и ще стане неприятно, ще изпотрошим всичко тук, " закани се неуспелият претендент за кмет на София от " Възраждане ".

Тази заран в студиото на Българска национална телевизия Деян Николов изясни, че е подаден сигнал до прокуратурата с искане както да спре демонтажа, по този начин и да се ревизира дали длъжностни лица злоупотребяват със служебното си състояние и повреждат държавно имущество в изключително огромни размери.

Той твърди още, че няма заповед за събарянето на монумента и че се спекулирало с това, че е рисков. Всъщност няколко експертизи на фигуралната комбинация демонстрираха, че има градивни проблеми поради сцепването на метала в основата ѝ и неналичието на каквато и да е поддръжка от 70 години насам.

" Има неизвестен заместник- кмет на регион " Средец ", който е сметнал, че това не е монумент на културата ", съобщи Николов.

В четвъртък шестима от депутатите на Българска социалистическа партия също безусловно нахлуха в постройката на регионалната администрация на София, а един от пр-ите на партията съумя да счупи и една от вратите.

Тогава от Българска социалистическа партия оповестиха, че са подготвени да блокират работата на Народното събрание и в петък. След проваленото пленарно съвещание поради липса на кворум обаче водачът на партията Корнелия Нинова се оплака, че в действителност партията ѝ е желала съвещание да има.

" Банкетът победи бюджета, през днешния ден няма съвещание по причина на ръководещите, които честват. Ние сме тук, тъй като желаеме да се одобри бюджетът и хората да не останат без пари, " сподели Нинова.

Според съпредседателя на “Продължаваме промяната-Демократична България ” Кирил Петков от “Възраждане ” са сложили изискване, с цел да работите Народното събрание - да се спре демонтажът на Паметника на руската войска.

Затова решението е било да се свикат изключителни съвещания на Народното събрание в понеделник и вторник.

На тях депутатите ще би трябвало да продължат с второто четене на бюджета и разглеждането на измененията в Конституцията.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР