След хладния дъждовен период, предстоящите почивни дни ще ни предложат

...
След хладния дъждовен период, предстоящите почивни дни ще ни предложат
Коментари Харесай

Посрещаме май с дъжд

След хладния дъждовен интервал, идните почивни дни ще ни предложат пролетно време с повече слънце и температури, близки до нормалните за сезона.

В събота денят ще стартира със слънчева заран. Ще е относително безшумно. Призори термометрите още веднъж ще демонстрират стойности в интервала от 2 до 7 градуса. През деня - температурите ще са от 15 до 20 градуса. В часовете следобяд и вечерта в западните региони облачността ще се усили с вероятни краткотрайни местни валежи.

Неделната заран ще е с минимална облачност в североизточната половина на страната. На Югозапад обаче от рано облаците ще се усилят. Именно там към и след обяд ще се оформят гръмотевични кафези с временен дъжд.

Температурите в неделя ще са по-високи с градус-два по отношение на съботните и следобяд ще са сред 17 и 22 градуса.

Седмицата преди Гергьовден дневните температури ще продължат да се покачват. Вторник-сряда в някои региони термометрите ще отчетат до 24-25 градуса. В първия ден на май в часовете следобяд и вечерта ще има условия за гръмотевична облачност с местни краткотрайни превалявания и риск от градушка. В средата на седмицата над Гърция ще премине средиземноморски циклон, а с него у нас - повече в южните и някои източни региони се чакат напоителни пролетни превалявания.

Ако настоящата атмосферна настройка се резервира, чакаме слънчева събота преди Гергьовден с температури сред 15 и 20 градуса. На самия празник обаче с огромна възможност ще има следобедни превалявания, в Западна България с гръмотевици и градушки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР