След хакерска атака в Австралия са изтеглени личните данни на ...

След хакерска атака в Австралия са изтеглени личните данни на

Хакери успяха да изтеглят данните на близо 10 млн. австралийци - Свят

След хакерска офанзива в Австралия са изтеглени персоналните данни на към 40% от популацията на страната. Става дума за клиентите на втората по-големина телекомуникационна компания на територията. От управлението се извиниха и увериха, че работят със съответните органи, с цел да изяснят кой стои зад офанзивата и каква тъкмо информация е станала налична непозволено, заяви Българска национална телевизия.

Вторият по-големина телекомуникационен оператор ще се свърже с близо 10 милиона от клиентите си, за които се допуска, че за наранени. Откраднати са адреси, данни от шофьорски книжки, номера на паспорти.

" В осведомителното пространство се популяризира информация за 9 милиона и 800 хиляди консуматори. Искам да кажа, че това е допустимо най-лошият сюжет. Имаме съображение да считаме, че броят е доста по-малък, само че работим интензивно, с цел да изясним какво тъкмо за получили хакерите. И нещо значимо - в атакуваната база данни няма финансови параметри. Няма пароли и така нататък ", съобщи изпълнителният шеф на компанията Кели Байер Росмарин.

Като телекомуникационен колос, компанията е обект на хакерски офанзиви и все още сполучливо е успявала да опази данните на клиентите и потребителите си.

" Тази офанзива не наподобява на никоя, която сме виждали преди, и за жалост е сполучлива. Заедно с способените органи се опитваме да разберем какво тъкмо е изтекло като данни ", добави Кели Байер Росмарин.

Полицията и управляващите с сектор " Киберсигурност " не престават следствието на най-голямата хакерска офанзива в Австралия. А от засегнатата компания приканват клиентите си да сменят паролите си и да се свържат с институциите, които разполагат с тяхна сензитивна информация, с цел да се предотврати евентуално непозволеното им потребление.

Източник: offnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg