След грипа и есенно-зимните вирусни инфекции идва ред на алергиите,

...
След грипа и есенно-зимните вирусни инфекции идва ред на алергиите,
Коментари Харесай

Пролетни алергии ни атакуват след грипа

След грипа и есенно-зимните вирусни инфекции идва ред на алергиите , които при доста хора се отключват точно напролет. Всеки трети българин страда от някаква форма на алергия като честотата на този проблем се усилва всяка година.
 

През последните две десетилетия експерти от всички страни, изключително от индустриално развитите, регистрират, че от ден на ден деца и възрастни развиват алергия. Очакванията са след 10-15 години 50% от популацията да страда от този проблем, разяснява пред алергологът доктор Симеон Узунов от Клиниката по клинична алергология в Александровска болница .
 

По думите му напролет алергиите най-често са към полени . Те стартират още от средата и края на февруари до април, с цъфтежа на дърветата, дървесни полени - бреза, следвани от разцвет на треви, тревни полени - от май до юли. " Най-често срещаните алергии са алергичен ринит, алергичен конюнктивит, постоянно протичащ като риноконюнктивит (със признаци от очите и носа) и извънредно значимо - бронхиалната астма ", показва доктор Узунов.
 

Има доста фактори, свързани с алергиите, само че главните са замърсяването на въздуха, храненето, и все по-голямото отдалечаване от природата, изяснява още експертът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР