След години обмисляне и подготовка, Великобритания най-после се реши да

...
След години обмисляне и подготовка, Великобритания най-после се реши да
Коментари Харесай

Великобритания изгражда първия си космодрум

След години обсъждане и подготовка, Англия най-сетне се реши да построи първия си личен космодрум. Съоръжението, което ще служи за търговски галактически полети, се намира в Съдърланд, Северна Шотландия.

Проектът се управлява от английската галактическа организация, като към този момент са отпуснати 2.5 млн. лири за предварителни изследвания. Плановете са повече от амбициозни, като първите изстрелвания от площадката би трябвало да стартират още при започване на идващото десетилетие.

Космодрумът ще служи за изстрелването на търговски спътници, превозването на потребни товари в космоса и галактически туризъм.

It's official! Funding awarded to vertical launch spaceport in Sutherland, Scotland. Innovative horizontal launch #spaceports also set to benefit from £2m development fund #IndustrialStrategy #FIA18 #LaunchUK https://t.co/GYpcCDCXKk pic.twitter.com/2CV35mDmfi
— UK Space Agency (@spacegovuk) 15 юли 2018 година

Англия е " географско стратегическо място за пускане " със своите северни географски ширини и е добре ситуирано, с цел да доближи полярни и близки полярни орбити, заяви галактическата организация на Обединеното кралство, представена от Bloomberg.

Повечето търговски галактически полети изхвърчат от Флорида и Френска Гвиана, употребявани надлежно от НАСА и Европейската галактическа организация, заради близостта им до екватора. Те оферират по-лесен достъп за спътниците, ориентирани към геостационарна орбита.

" Решението за градежа на първия английски космодрум е невероятна вест за района и за Шотландия като цяло. Космическият бранш е във напредък и ние бихме желали този район да бъде подготвен да се възползва от икономическите изгоди, които сходна фантастична самодейност ще сътвори ", съобщи Шарлът Райт, изпълнителен шеф на шотландската държавна организация, натоварена с реализирането на плана, представен от БГНЕС.

 С нов космодрум Англия се отваря за частни полети
С нов космодрум Англия се отваря за частни полети " към звездите "

Според специалисти, евентуалните местоположения са осем, измежду тях са Северна Шотландия, остров Бристъл, Норфолк или Западните острови.

Проектът е част от по-голяма стратегия за галактически пътувания на английските управляващи, а държавното управление сътвори фонд от 50 млн. паунда, с цел да подкрепи развиването на промишлеността. Англия счита да се възползва от процъфтяващия търговски интерес към космоса, а поддръжниците на самодейността настояват, че развиването на тази промишленост ще докара до нови работни места и милиарди паунда в стопанската система на страната.

" Ангажираме се да подкрепим търговски пазар за достъп до космоса в Обединеното кралство и ще продължим да се ангажираме с всяка компания, която се стреми да работи тук ", съобщи Греъм Търнок, изпълнителен шеф на галактическата организация на Обединеното кралство.

С новия космодрум " Англия ще се трансформира в първия еднопосочен пункт за създаване, изстрелване и употреба на спътници в Европа ", съобщи английската галактическа организация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР