След години на затваряне на очите през вчерашния ден най-после

...
След години на затваряне на очите през вчерашния ден най-после
Коментари Харесай

Предлагат трето платно за пешеходци и велосипедисти на Крайбрежната алея във Варна | Комисията по безопасност на движението откри топлата вода: Алеята не е безопасна за пешеходци

След години на затваряне на очите през вчерашния ден най-сетне на Крайбрежната алея във Варна бе осъществена ревизия от комисия за сигурност на придвижването.

Изводите, несъмнено, са такива, каквито варненци към този момент знаят от години - тя не е безвредна за пешеходци.

" Има риск от произшествия на Крайбрежната алея във Варна ", са открили и от Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

" Нашата рекомендация е, че сега тази алея не е безвредна и не може по нея да има комбиниране на тези два типа участници в придвижването ", съобщи Иван Петков, специалист в организацията.
От години през летния сезон градският плаж и прилежащите заведения са притегателна мощ за хората. Точно тогава пешеходци, велосипедисти и коли са в същинска битка за пътното платно. Причината е, че пространството за тротоари от дълго време е превърнато в публични места за паркиране.

Областният шеф на Варна Благомир Коцев счита, че алеята би трябвало да се разшири с още едно платно, където да се изградят зони за пешеходци и велосипедисти. По думите му дамбата има потребност от ремонт, който би могъл да се комбинира с план за разширение на Крайбрежната алея. Според него това би бил най-хубавият вид.

" За тази инвестиция би трябвало да се направи план, да се остойности и да се заложи в бюджета за идната година. Ще лобирам пред Министерството на районното развиване и благоустройството това да се случи ", добави Благомир Коцев.
Концесионерите, несъмнено, са срещу алеята да бъде затворена за коли, като показват, че досега няма тежки пътни произшествия на нея.

Андрей Василев, представител на концесионерите, също е на мнение, че алеята би трябвало да бъде разширена, с цел да има място и за пешеходци, и за велосипедисти, и за коли. По думите му страната би трябвало да направи тази инвестиция.

" Варна е туристически град и не може да остане без достъп до плажа. Трябва да се планува уголемение на пътя, да бъдат обособени ленти за пешеходци, коли и велосипедисти ", сподели Андрей Василев
И до момента в който разширението на алеята би могло да се случи в бъдеще, най-важно е по какъв начин ще се действа през този летен сезон.

Тази седмица Областната комисия по сигурност на придвижването във Варна се чака да вземе решение по какъв начин ще се реализира придвижването през този сезон.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР