След години на усърдна работа компанията на милиардера Джеф Безос

...
След години на усърдна работа компанията на милиардера Джеф Безос
Коментари Харесай

Blue Origin може да изпрати първите си туристи в Космоса през април

След години на усърдна работа компанията на милиардера Джеф Безос Blue Origin най-сетне се готви да изпрати първата група туристи в Космоса.

В четвъртък компанията завърши своя 14 подред тест, наименуван NSна ракетата New Shepard. Според информация на CNBC този тест е бил и последната стъпка преди Blue Origin за първи път да изпрати собствен екип в Космоса.

Очаква се в идващите 6 седмици или до края на февруари да бъде изработен и последният подобен. По думите на осведомени това значи, че първите полети с хора на борда могат да бъдат през април.

Компанията е учредена през 2000 година от Джеф Безос, като към днешна дата тя има над 3500 чиновници в централата си в Кент, Вашингтон.

Досега тя е съумяла да организира общо 14 сполучливи теста на ракетата си New Shepard, като също по този начин се оправи в приземяването на ракетните бустери 13 следващи пъти.

Досега компанията е основала общо 4 бустера, като най-новият следва да беше тестван в четвъртък. New Shepard е изцяло самостоятелна система, като на борда няма водачи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР