Свещеникът от Ню Орлиънс публично призна, че е малтретирал сексуално непълнолетни

...
След години на отричане, печално известен бивш лидер на църквата
Коментари Харесай

След години на отричане, печално известен бивш лидер на църквата в Ню Орлиънс призна в интервю, че е малтретирал сексуално или тормозил няколко тийнейджъри по време на кариерата си.

Партньорът на CBS WWL-TV в Ню Орлиънс интервюира Лорънс Хекър с британския вестник The Guardian относно изявление, което той е дал пред църковните лидери на Ню Орлиънс през 1999 г., когато е направил самопризнанието.

91-годишният Хекър става свещеник през 1958 г. Според график, съставен от WWL-TV, той използва тази позиция, за да малтретира или тормози непълнолетни в продължение на години.

обвинен в малтретиране на малолетни в Бостън, Масачузетс.

Кийт Лампкин, началник на операциите и външните работи на Окръжната прокуратура на Орлиънс, каза в сряда: „Както при всички случаи, OPDA ще използва всички подходящи, допустими доказателства за вина, за да получи справедливост за жертвите.“

Последиците от действията на Хекър продължиха през 2010 г.

По време на 10-годишен период, започващ през 2010 г., архиепископията е платила най-малко 332 500 долара за постигане на извънсъдебни споразумения в пет случая, предполагащи сексуално насилие от страна на Хекер, според WWL-TV.

Въпреки това, архиепископията на Ню Орлиънс никога не каза на посетителите на църквата и на други членове на общността в какво е заподозрян Хекър до 2018 г., когато под обществен натиск беше публикуван списък на свещеници и дякони, считани за достоверно обвинени в хищници.

Архиепископията продължи да изплаща пенсионните обезщетения на Хекър до 2020 г., каза WWL-TV.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР