След години на борба и опити да се справи с

...
След години на борба и опити да се справи с
Коментари Харесай

Intel ще започне да поема производството на чипове на други компании

След години на битка и опити да се оправи с съперниците си, Intel е напът да поеме нова тактика, а точно да стартира да създава чиповете на другия компании, употребявайки личните си индустриални мощности, съобщи новият основен изпълнителен шеф на компанията Пат Гелсингер във вторник. Intel значително се е фокусирала върху основаването на лични чипове, само че това наподобява е напът да се промени с новия и самостоятелен бизнес отдел Intel Foundry Services.

Ако тактиката сработи, това ще означи забележителен поврат за една от най-мощните компании в Силициевата котловина за последното десетилетие. В продължение на години софтуерното водачество и маркетинговата акция „ Intel Inside “ държаха производителя на чипове в челните редици по продажби, както за крайни консуматори, по този начин и за производители и фирмен хардуер. Но през последните години компанията не съумя да се възползва от динамичността на пазара, изключително на пазара на мобилни устройства, както и претърпява доста закъснение в напредъка на процесорите си за настолни компютри, където компанията бива доста изпреварена от директния си съперник AMD.

Ходът на Intel също по този начин може да помогне за подсилване на веригите за доставки и подизпълнители на технологии в Съединени американски щати – преимущество във време, когато политиците са загрижени заради обстоятелството, че американските производители на чипове и технологии, главно разчитат на азиатски производители. Intel приветства политическите старания за стимулиране на американския бизнес с процесори, само че преустрояването на тактиката на компанията въобще не е обвързвана с тези старания, споделя Гелсингер.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР