След години чакане и множество обрати, социалната платформа Reddit подаде

...
След години чакане и множество обрати, социалната платформа Reddit подаде
Коментари Харесай

Reddit става публична компания, най-много печели... босът на OpenAI

След години очакване и голям брой обрати, обществената платформа Reddit подаде публично документи в американската Комисия за скъпите бумаги и тържища за първично предложение на акции на борсата. За момента е несъмнено, че това ще донесе милиони долари на един човек, който на пръв взор няма нищо общо с компанията.

Става дума за изпълнителния шеф на OpenAI Сам Алтман. Това е резултатът от поредност негови решения да поддържа като вложител компанията от 2014 година насам. Те са му донесли 9,2% от правата на глас - най-големият дял, благосъстоятелност на физическо лице и общо трети максимален след Advance Magazine Publishers и китайската Tencent.
 Reddit удвои оценката си след GameStop манията
Reddit удвои оценката си след GameStop манията

Компанията набра $250 млн.

Преди да стане прочут като " татко " на ChatGPT, Алтман беше дълготраен сполучлив вложител в софтуерни компании, измежду които е да вземем за пример Instacart. Президентският му пост в акселератора Y Combinator го е срещал с голям брой обещаващи компании, отбелязва CNBC.

През 2014 година той водеше набирането на 50 млн. $ за Reddit, откакто по личните му думи е употребявал платформата в продължение на 9 години. През 2021 година Алтман влага още 50 млн. $ и след това още 10 млн. в компанията. Около това време той напусна борда ѝ.
 Reddit, дом на WallStretBets, излиза на борсата при оценка от $15 милиарда
Reddit, дом на WallStretBets, излиза на борсата при оценка от $15 милиарда

През второто тримесечие на 2021 година тя регистрира $100 млн. доходи

Заради метода, по който акциите ще бъдат разпределени, Алтман в последна сметка ще има по-голям дял в Reddit дори спрямо изпълнителния шеф Стив Хъфман.

Акционери ще могат да станат и потребителите и модераторите на подфорумите.
 Гугъл заплаща по $60 млн. годишно, с цел да
Гугъл заплаща по $60 млн. годишно, с цел да " чете " най-популярния конгрес в света

Информацията ще се употребява, с цел да се усъвършенства чат ботът Gemini

Как ще реагира пазара на това, което Reddit предлага, ще разберем през март. Миналогодишния протест на модераторите против премахването на самостоятелните клиенти за платформата и скорошните разкрития, че потребителското наличие образова чат бота на Гугъл против 60 млн. долара годишно сигурно са причина за драма.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР