След година и половина начело на ПФК Левски, след нужното

...
След година и половина начело на ПФК Левски, след нужното
Коментари Харесай

Време е Спас Русев да тропне по масата

След година и половина отпред на ПФК Левски, след нужното време за насочване в новата му битност на притежател на футболен клуб, след четири смени на треньор и три на състезателен шеф, след многочислени " за " и " срещу " от страна на ентусиастите на Левски и напасването във взаимоотношенията с тях, по-малко от месец преди започването на сезона, Спас Русев умерено може да каже на треньори и началници: " Аз моята работа я свърших. Чакам от вас резултати и цялостни трибуни на стадиона ни ".

 Делио Роси и Спас Русев играят забавен мач
Делио Роси и Спас Русев играят забавен мач

Докато в Левски има конфликти сред управление и чиновници, ентусиастите няма по какъв начин да заемат място на трибуните.

Настоящата селекция в първия тим няма аналог в историята на " сините ". Към днешна дата треньорът Делио Роси има разполагаем 16 чужденци. С изключение на Прохазка всички останали са взети в интервала на Спас Русев. Без Яблонски, останалите бяха привлечени през предишното лято. Не е нужно да си експерт, с цел да направиш разбор, че без индивида на вратата, на всички останали постове може да се извади състав единствено от чужденци.

Също по този начин не е нужно да се познават хора от мениджърските футболни среди, с цел да се добрие визия за какви пари играят въпросните футболисти. Информацията е на всички места, футболният пазар с гриф " строго секретно " е единствено в България. Дали в случай че се знаят заплатите на футболистите, отговорността им пред почитателите да си ги заработват с качествена работа, няма да е от изгода на съответния клуб? Но това е друга тематика...

По-важното е, че Спас Русев обезпечи бюджета, отговарящ на задачите на клуба. Още нещо доста значимо обезпечи притежателя на сините акции - от първия ден изрично застана зад треньора Роси. Отстояваше на рецензиите против италианеца, които идваха от всички направления, както би трябвало и да бъде!

От оня първи ден до мача с Ботев (Пловдив) ще стане половин година работа на Делио Роси на " Герена ". В тази половин година на три пъти за по 10-12 дни имаше прексъване в шампионата, а като прибавим и съвсем двата месеца за зимна подготовка, е време към този момент да се видят плодовете от работата на треньора. Време е към този момент ентусиастите да разберем, дали ще е 4-4-2, дали ще е 4-4-2 в ромб или ще е 4-3-3. Шест месеца са задоволителен интервал в днешното футболно време всеки треньор да покаже и потвърди равнището си на експерт. На ход е Делио Роси. На ход са и директните му началници.

Защото Спас Русев финансира привличането на задоволително освен на брой, само че и качествени футболисти, тъй че всевъзможни оправдания от тук нататък ще звучат комично. Нееднократно чувахме през последните месеци от Роси, че няма сложени цели от Спас Русев. Дали е по този начин, единствено притежателят на акциите може да каже. Ако желае да знае в задатък какъв ще бъде " синият " тим идващите футболни лято и есен, пристигна времето Спас Русев да сложи задачите на Делио Роси и Асен Букарев за идната футболна пролет. При тази селекция наложително би трябвало да са най-малко три: Купа на България, най-малко първо място в самобитно класиране единствено за мачовете напролет и цялостни трибуни.

Напълно постижими са първите две цели, които подхождат на вложените финанси в клуба през актуалната футболна година. А третата е най-лесно изпълнима. Достатъчно е виновните фактори в съблекалнята да се извърнат към историята на клуба и ще схванат по кое време и за какво трибуните на " Герена " са били цялостни.

 Спас Русев: Поздравявам всички в Левски за сполучливата селекция
Русев: Поздравявам всички в Левски за сполучливата селекция, Роси не е налагал волята си при прехвърлянията

" В последните четири прехвърлянето успяхме да осъществяваме първия си избор "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР