След гласуване с машина ще се разпечатва бюлетина, която ще

...
След гласуване с машина ще се разпечатва бюлетина, която ще
Коментари Харесай

Парлaментът реши окончателно: Гласовете от машините ще се броят ръчно

След гласоподаване с машина ще се разпечатва бюлетина, която ще се брои ръчно в края на изборния ден. Това одобриха депутатите на днешното пленарно съвещание с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Окончателно беше върнато смесеното гласоподаване - с хартиена бюлетина или с машина в секции с над 300 гласоподаватели. Резултатите от вота ще бъдат записвани и на флашки, само че протокол от машината няма да се разпечатва.

Вместо тъмни стаички, ще има паравани е друго решение на националните избраници. Заявленията за разкриване на нова изборна секция в чужбина остават както и по-рано - 40.

Централната изборна комисия да даде достъп до изходния код и документите на машините на представителите на партиите и обединенията, получили над 4% на последните избори, реши още Народното събрание.

" За страдание, това беше последната опция данните от машината да бъдат прикачени към изборните бумаги, по този начин, че секционната комисия да има даже опцията да види, в случай че е направила неточност. Това демонстрира мотивация, която да прикрива информацията от машините изцяло ", съобщи Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме Промяната ".

" Цели се убиването на машинното преброяване и машинните протоколи ", сподели съпартиецът на Петков - Настимир Ананиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР