След Гергьовден стартира строителството на 19 км трасе до ГКПП-Клепало,

...
След Гергьовден стартира строителството на 19 км трасе до ГКПП-Клепало,
Коментари Харесай

След Гергьовден стартира строителството на пътя на новото ГКПП-Клепало, което ще свързва България с Македония


След Гергьовден започва строителството на 19 км трасе до ГКПП-Клепало, това е най-новия пункт, който ще свързва България с Македония при община Струмяни. Новината заяви в Благоевград министъра на районното развиване Николай Нанков. Този граничен пункт е фантазия на локалните поданици от 30 години и в този момент най-сетне ще стане факт.

„ Очакваме в края на 2020 година пункта Клепало да бъде отворен и да проработи, сподели министър Нанков. Той ще свързва община Струмяни с община Берово от Македония. Срокът е напълно действителен, а пункта е нужен,защото 100 км в този момент няма пункт от ГКПП-Логодаш до ГКПП-Златарево, а Клепало ще бъде тъкмо по средата и ще докара до развиването на туризма и района, посочи още министър Нанков.

Относно ТОЛ –системата сподели, че е оптимист. От следващата година ще има електронни винетки, от април-май в средата на 2019- тол такси. В момента международна банка ни прави разбор за тарифирането. Тол такси ще има единствено за положителните пътища и поетапно след рехабилитирането на останалите ще се вкарва и по другите пътища, сподели още Нанков в Благоевград. Според него ТОЛ системата ще реши огромна част от проблемите,така че след 5-6 години нещата да наподобяват по много по-добър метод.

Относно учредяването на водните асоциации в областите, министър Нанков, сподели че е оптимист, там където  няма, да се проведат нови съвещания и съвещания сред общините и да се стигне до образуването на асоциации, тъй като самичък посредством еврофинансирането ще може да се обнови ВИК инфраструктурата.

Благоевградска област е  една от тези, които няма, в този момент ще се прави втори опит за учредяването й. От 14 общини, единствено Кресна и Сандански отхвърлиха да се причислят, само че сякаш има смяна и в тяхното мнение, посочи Нанков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР