След фурора през 2019 г. с Доза щастие“, режисьорката, сценаристка,

...
След фурора през 2019 г. с Доза щастие“, режисьорката, сценаристка,
Коментари Харесай

Яна Титова: Радвам се, че „Диада“ накара хората да говорят за проблемите, които обикновено избягват

След фурора през 2019 година с „ Доза благополучие “, режисьорката, сценаристка, актриса и писателка Диана Титова сега жъне величествен триумф и с драмата „ Диада “, която освен е шлагер по кината, а и й донесе премията за постановка от фестивала „ Златна роза “.

 

Най-големият проблем, пред който била изправена било упованието за финансиране от НФЦ за кино лентата „ Диада “, засягащ насилието и това, което се случва в българските учебни заведения и фамилии. Акцентът пада върху проблемите, които хората нормално заобикалят да разясняват. Доволна е обаче, че след кино лентата към този момент се приказва повече за тях и отбелязва, че точно това счита за триумф.

Радва се, че има и рецензия и добавя, че в случай че всичко е еднопосочно, значи нещо е сбъркано. Не крие, че брачният партньор й Алек Алексиев, който е и един от продуцентите на кино лентата, е най-големият й покровител и мотор. Той застава зад всяка нейна стъпка. Твърди, че в случай че нямала неговата поддръжка, надали е щяла да бъде толкова смела.

 

Не се тормози от това, че мнението, което показват със брачна половинка й основава напрежение в гилдията, тъй като за нея такава в България въобще няма. Подчертава, че за нея колегия значи едни хора да са дружно, а не всеки да е самичък за себе си и да не му пука какво ще се случи след него. Щастлива е от това, че зад нея и брачна половинка й има хора, които също като тях считат, че щом човек се занимава с изкуство и е под светлините на прожекторите, е негов дълг да зададе обществено верните въпроси и да приказва за това, в което има вяра.

 

И двамата със брачна половинка й мечтаят за живот в Щатите. Яна не се е отказала и от фантазията си за Италия и работи по въпроса – възнамерява да се откри там, щом навърши 55 години. Отглеждането на двете им наследници Ая и Хана, пада главно върху Алек. Родителите му, както и две девойки също им оказват помощ в това дело.

 

След 12-годишна връзка и две деца, Яна и Алек подписаха брак през септември. Предложението пристигнало през 2022 година по време на пътешестване до Сицилия. Изведнъж Алек хвърлил цигарата, застанал на колене и почнал да трепери от неспокойствие. Яна обаче не очаквала сходно нещо и почнала да се смее.

 

Твърди, че нямат време да се ревнуват. Макар Яна да е попаднала в плен на автоимунно заболяване, което постанова повече отмора, не вижда по какъв начин това би могло да се случи.

Възнамеряват да посрещнат идните коледни и новогодишни празници вкъщи. Дори мисли по празниците да се раздаде в кухнята, защото другояче не й остава доста време за това.

Автор: Уикенд

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР