След функциониране над четвърт век Microsoft най-накрая ще изостави Internet

...
След функциониране над четвърт век Microsoft най-накрая ще изостави Internet
Коментари Харесай

Microsoft окончателно спира Internet Explorer през 2022-а

След действие над четвърт век Microsoft най-сетне ще изостави Internet Explorer през лятото на 2022 година, заменяйки го с браузъра Microsoft Edge в новите версии на Windows, макар че преди този момент обещаваше да поддържа браузъра до 2029 година Това се оповестява в формалния блог на операционната система.

" Приложението Internet Explorer 11 ще бъде прекъснато и няма да се поддържа от 15 юни 2022 година за някои версии на Windows 10 ", се споделя в него. Те разясниха, че режимът Internet Explorer ( " IE mode " ) към този момент е вграден в браузъра Microsoft Edge, с който ще бъде вероятен достъп до остарели уеб страници и приложения, основани на него.

Компанията също по този начин означи, че е допустимо да прехвърлите всички данни за историята на търсенията и паролите от Internet Explorer към Edge с няколко щраквания, защото софтуерът Windows 10 към този момент включва новия браузър.

Освен това се оповестява, че една от аргументите за изоставянето на Internet Explorer в интерес на новия браузър Microsoft е по-добрата отбрана на потребителските данни.

" Бъдещето на Internet Explorer за Windows 10 е в Microsoft Edge ", разгласи компанията.

Microsoft последователно отстранява остарелия браузър. От края на 2020 година той спря да работи с Microsoft Teams, а от 17 август 2021 година Internet Explorer няма да се свързва с Office 365, OneDrive, Outlook и други. Неговият правоприемник, Microsoft Edge, беше въведен през 2015 година В същото време от Microsoft по-рано бяха дали обещание да поддържат Internet Explorer най-малко до 2029 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР