След Франция Италия също обмисля да въведе правила, за да

...
След Франция Италия също обмисля да въведе правила, за да
Коментари Харесай

Италия също спира стимулите при покупка на китайски електрически коли

След Франция Италия също обмисля да вкара правила, с цел да обезкуражи продажбата на китайски електрически автомобили, които значително се построяват във заводи, употребяващи електричество, генерирано от въглища. Те биха разрешили на Италия и Франция да заобиколят разпоредбите за конкуренция на Европейския съюз, които не разрешават на страните да облагодетелстват локалните производители. Франция твърди, че нейните правила ще бъдат законни, защото съгласно Световната комерсиална организация може да има изключения по здравословни и екологични аргументи.

Ако сходни правила бъдат приложени в Италия, те биха били част от по-широк проект за отбрана и създаване на локалната автомобилна промишленост. Италианското държавно управление ще упорства също по този начин Stellantis да усили производството в страната до 1 милион автомобила годишно.

Франция е една от първите страни в Европа, които считат китайските електрически коли за заплаха за европейската промишленост и изключително за френските производители. Правителството предприе съответни дейности и утвърди ново предписание за субсидиране за закупуване на електрически коли, които до момента бяха отворени за всички марки, само че занапред нататък ще бъдат въведени ограничавания. Вече няма да има дотации за китайски електрически коли, т.е. транспортни средства, създадени отвън Европа.

За да избегне директна дискриминация против китайските марки, Франция реши да базира помощта си на екологичния отпечатък на автомобила, от производството му до представителството, а освен на излъчванията навредните излъчвания, когато автомобилът се движи. Това ново предписание ще влезе в действие през януари 2024 година

Досега се отпускаше дотация за покупка от 5000 евро (до 7000 евро за семейства с ниски доходи) без значение от излъчванията на CO2 на транспортното средство през виталния му цикъл, само че екологичните му характерности в този момент ще бъдат тествани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР