След финализиране на всички процедури по придобиване на поземлени имоти

...
След финализиране на всички процедури по придобиване на поземлени имоти
Коментари Харесай

Добра новина! Община Сандански разширява с 50 декара парковата зона в града


След завършване на всички процедури по придобиване на поземлени парцели и тяхното изключване от територията на горския фонд, община Сандански ще разшири с близо 50 декара границите на парковата зона.
Разширението се отнася за територията в м. „ Брестето “, към Зоокът – Сандански.
Със свое писмо, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов изиска от Министерство на регионалното развитие посредством Областния шеф безплатно прекачване право на благосъстоятелност на парцелите, която процедура се чака да завърши до края на годината.
На територията на новата паркова зона се планува построяването на:
- Функционални спортни стадиони и кортове;
- Сцена с амфитеатър;
- Параклис;
- Детски кътове за игра;
- Кътове за спорт и отдих;
- Зелен пояс, съгласуван с дървесната растителност на района;
- Градина с екзотични растителни видове;
- LED осветяване.
Новообособената паркова зона, находяща се против Зоокът Сандански, ще се трансформира в притегателно място за жителите и гостите на град Сандански. Поради това се планува построяването на нова пешеходна алея, както и място за паркинг.
Влезлият в действие Подробен организационен проект ще се осъществя върху пустинен терен и не се планува унищожаване на дървесна растителност в обсега на новопридобиваните парцели. Предвижда се съществуващото насаждение от бамбук (бамбуковата горичка) също да се резервира в настоящия си тип и да бъде обособена градина с екзотични растителни типове.
С реализирането на капиталовото желание, община Сандански продължава сполучливо да ползва политиката, както за запазване и опазване на съществуващите граници на парка, по този начин и за неговото уголемение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР