След фалита на най-големия британски туроператор "Томас Кук", днес и

...
След фалита на най-големия британски туроператор "Томас Кук", днес и
Коментари Харесай

Дъщерните компании на „Томас Кук” в Германия и Полша обявиха фалит


След банкрута на най-големия английски туроператор "Томас Кук ", през днешния ден и дъщерните му компании в Германия и Полша оповестиха банкрут.

Над 6 хиляди туристи са на отмора у нас посредством услугите на към този момент банкрутиралия английски туроператор. Почиващите не са единствено от Англия, а и от Полша, Чехия, Германия и Унгария.

Пакетните им услуги са проведени през българското посланичество на английския туроператор - „ Астрал Холидейз”. Те дават отговор за прехвърлянето на пасажерите от и до летището и за хотелските им резервации.

По данни на посолството на Англия близо 2 500 британци чакат да се приберат в околните седмици от България. За последните два дни са извозени 894 от тях. 500 от тях са проведени туристи посредством системата на „ Томас Кук” и „ Астрал Холидейз”. Това са туристи, пристигнали у нас по линия на „ Томас Кук”, само че отвън пакетите на компанията „ Астрал Холидейз”.

Общи дейности сред бизнеса и страната са единственият метод за превъзмогване на рецесията в туристическия отрасъл у нас след банкрута на колос „ Томас Кук”. Това обявиха от Националния ръб по туризъм пред БТВ.

Според прогнозите на сектора, ще се стигне освен до загуба на плануваните облаги, само че и до спомагателни разноски.

Туристическият оператор е извадил от пакетите си зимните ни курорти преди години. Затова за в този момент от там не са обезпокоени за идващия туристически сезон.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР