След експресната си победа над Денис Новак, във втори кръг

...
След експресната си победа над Денис Новак, във втори кръг
Коментари Харесай

Легенда в колежанския тенис - кой е следващият съперник на Григор?

След експресната си победа над Денис Новак, във втори кръг на Аустрелиън Оупън Григор Димитров ще срещне още едно много непознато име. Става дума за Макензи МакДоналд, а мачът сред двамата е в сряда.

Непоколебим - Григор отвя австриец на старта в Мелбърн

Но кой е МакДоналд? Американецът е роден в Лос Анджелис на 16 април 1995 година и все още е на 22 години. Той е висок скромните за тенисист 178 сантиметра и по данни на АТР тежи 66 кг.

Победата над Елиас Имер в първия кръг на Аустрелиън Оупън в действителност е и дебютна победа за него на равнище АТР. До този миг имаше 4 мача в съществени схеми и четири провали. Иначе в квалификациите в Мелбърн Макензи победи Ноа Рубин, Йозеф Ковалик и Стефан Робер и за първи път попадна в същинската част на шампионат от Големия шлем. Преди това годината му започва с проваляне в първи кръг на Чалънджъра в Плейфорд от Уладзимир Игнатик.

Американски младок ще бори Гришо във втория кръг

Към момента МакДоналд е под №186 в международната класация, а през октомври 2017-а доближи до рекордната си 164-а позиция. През кариерата си е проработил малко над 250 хиляди $.

И до момента в който на равнище АТР МакДоналд е много непознато име, то в колежанския тенис на Съединени американски щати той има статут на легенда. През 2016-а той печели купата на сингъл и на двойки, което не бе постигано от 2001 година насам. След огромните триумфи МакДоналд реши да се отдръпна от колежанския тенис и да се концентрира върху професионалната си кариера.

До момента тя минава най-вече на равнище Чалънджър, където има една купа. Има и два трофея на по-ниското равнище Фючърс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР