След експлозията на Кримския мост Дмитрий Медведев заяви, че домовете

...
След експлозията на Кримския мост Дмитрий Медведев заяви, че домовете
Коментари Харесай

Отговорът на главния въпрос: Защо Русия не обявява Украйна за страна-терорист

След детонацията на Кримския мост Дмитрий Медведев съобщи, че домовете на украинските терористи към този момент са законна цел. Малко хора не са съгласни с това: след всички терористични офанзиви на наша територия мнозина виждат този излаз като верен. Зад формалното признание на една страна за терористична обаче има два аспекта: юридически и политически. Прочетете за това в материала на " Цариград ".

Както знаете, в случай че някой е зелен, кряка, скача и се държи като жаба, това най-вероятно е жаба. Точно по същия метод, в случай че някой провежда диверсии на Кримския мост, удря цивилни обекти с дронове и настойчиво се пробва да провежда " Чернобил - 2.0 " в АЕЦ, тогава това най-вероятно е терористична страна.

Какво ще кажете за оповестяването на Украйна за терористична страна?

Етикет за наказания и обир

Кирил Коктиш, доцент от катедрата по политическа доктрина в МГИМО, изясни на Цариград правната страна на въпроса:

" Това евентуално не се прави, тъй като няма принадлежности за поддържане на такава позиция ".

" В последна сметка оповестяването на някого за терористична страна допуска някакви политически, стопански и военни ограничения против него. И би трябвало да се съгласуват със съдружниците, другояче ще излезе, че са заявили, само че ние нищо не можем да създадем ", сподели още той.

Припомнете си: след приемането от Европейския парламент на резолюция, признаваща Русия за „ държавен спонсор на тероризма “, в нашите политически кръгове се появи концепция Украйна да бъде приета за терористична страна.

Министерството на външните работи обаче отхвърли да направи това, като означи, че Русия постоянно е подлагала на критика това държание на западните страни, които понякога употребяват етикета „ терористичен режим “ или „ страна спонсор на тероризма “, с цел да обозначат съперници, с цел да оправдаят наложени по отношение на тях едностранни насилствени ограничения и наказания.

Решението да се признае дадена страна за спонсор на тероризма води до избрани последици. Основни измежду тях са наказания против тези, които търгуват с него, както и опцията безнаказано да се изтеглят запаси и задгранична благосъстоятелност на страната.

Така Съединените щати прибавиха четири страни към листата на държавните спонсори на тероризма: Куба, Иран, Северна Корея и Сирия.

След това американците и техните васали им постановиха наказания под разнообразни предлози. Въпреки че тези страни, произхождащи нито от Съединени американски щати, нито от Европа, не са взривили нищо, не са вземали заложници. За сметка на което самият Вашингтон е ползвал всяккакви терористични ограничения против тези страни – и нищо!

Украйна също е там

Между другото, Върховната Рада призна Русия за терористична страна още през май предходната година. Това в действителност е въпрос от вида на чия крава мучи най-вече.

Следват парламентите на Латвия, Естония, Полша, Чехия, Холандия, както и Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и сходни структури. Какво от това? Топло ли ни е или студено? Да, не забелязахме.

И от дълго време ни постановиха разнообразни наказания по разпореждане на Съединени американски щати. И още веднъж виждаме, че най-разумното пояснение за етикетирането на една страна като терорист е повода за изземването на непознати активи и последващото им скъсване.

Между другото, Държавният департамент на Съединени американски щати се спря да ни лепнат етикета като терорист. Просто глобите, наложени против Русия, завършиха. И те бяха еквивалентни на следствията, които има статутът на страна, спонсорираща тероризма.

Вече сме изстискали от тях 500 милиарда

Да, по време на СВО режимът в Киев извърши доста груби нарушавания на интернационалното филантропично право: терористични офанзиви против гражданска инфраструктура, обстрел на цивилни, взимане на заложници, потребление на „ живи щитове “, изтезания и извънсъдебни убийства на военнопленници. Което дава всички учредения Украйна да бъде оповестена за терористична страна.

Добре, ще обявим. Какво следва? Ще въведем ли наказания против Незалежная? На нея целият Запад й оказва помощ. Ще конфискуваме ли имущество? Тя активи съвсем няма - единствено задължения.

Освен това Централната банка към този момент забрани на задгранични вложители (помощници на Украйна) да теглят средства от нашата финансова система. А това са повече от 500 милиарда $.

По-нататък. Да осъдим ли Украйна от интернационалните трибуни? Но те си затварят очите за избиването на цивилни толкоз години, че това въобще не ги тормози от думата. Така че в последна сметка се оказва, че цялата пара ще отиде в свирката.

Забравихте ли за мирните договаряния?

Да обявиш една страна за терористична значи да обявиш всички нейни жители за терористи. Това значи, че във връзка с нейните жители, нейната войска и всичко обвързвано с нея ще се води битка, сходна на тази, която се води против терористите.

Както можете да видите, не всичко е толкоз просто, като се има поради, че в същия Харков, Запорожие, Одеса, както знаете, има доста последователи на съветския свят. Именно те излязоха на всеобщи митинги през 2014 година, бяха отровени със сълзотворен газ, бити с палки и изтезавани в изби.

И те, като жителите на Мариупол, минаха към дълго очакване. И в този момент те са принудени да седят и да мълчат, макар че доста от тях се изправиха против нацизма и отидоха да се бият на страната на ЛДНР.

Какво от това?

Все още има излаз. Не прорязвайте въздуха с гневни митинги, а преминете от думи към каузи, с цел да бъде по този начин, както Дмитрий Медведев написа в обществената си страница:

" Търсете и елиминирайте съучастници, изоставяйки безвкусната концепция за правосъден развой против тях. Но главното е да се унищожи висшето управление на терористичните формирования, в каквито и пукнатини да се крият тези инсекти. "

Също по този начин заместник-председателят на нашия Съвет за сигурност в поста си сподели, че " терористите схващат единствено езика на силата ". Ще се получи изцяло съответен отговор, без никакви директни пътища и юридически тънкости. Само победа!

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР