След едномесечната лятна пауза сезон 2023 във Формула 1 се

...
След едномесечната лятна пауза сезон 2023 във Формула 1 се
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Верстапен води на дъжда в Нидерландия

След едномесечната лятна пауза сезон 2023 във Формула 1 се възобновяван с конкуренцията за Гран При на Нидерландия. От полпозишъна на „ Зандвоорт “ през днешния ден започва международният първенец Макс Верстапен, който през днешния ден преследва третата си поредна победа в домашното си съревнование. Освен това нидерландецът може да изравни върха на Себастиан Фетел от девет следващи победа с триумф пред очите на Оранжевата войска през днешния ден.

В края на първата обиколка дъждът сензитивно в Ниската земя ускори и Перес, Леклер, Гасли, Цунода, Лоусън и Магнусен влязоха в бокса за гуми интермедия. Алонсо изпревари Норис в края на първия бранш до момента в който и двамата бяха със сликовете. В края на обиколката Верстапен, Алонсо, Сайнц и Окон също влязоха в бокса, до момента в който Норис и Ръсел останаха на пистата.

LAP 3/72

Verstappen and Alonso, who were running P1 and P2, both pit for inters

Meanwhile Perez now leads the race!
— Formula 1 (@F1)
Кевин Магнусен реши да постави меки сликове в десетата обиколка, въпреки да имаше предизвестие, че следва нова порция превалявания в Зандвоорт от екипите на болидите. В началото на надпреварата Шарл Льоклер се чукна с Оскар Пиастри и след 12 тура влезе да смени своите гуми, като щабът на " черните кончета " смени и носът на болида на монегаска.

В 16-ата минута Логан Сарджант се удари в бранш №2 и беше незасегнат, само че на трасето се появи кола за сигурност. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР