След едногодишен ремонт и окрупняване обновеният Медицински център към спешната

...
След едногодишен ремонт и окрупняване обновеният Медицински център към спешната
Коментари Харесай

Пирогов ще сключва договори за здравна грижа с личните лекари



След едногодишен ремонт и уедряване обновеният Медицински център към незабавната болница „ Пирогов “ стартира да подписва контракти за оказване на неотложна помощ на пациентите на персоналните лекари. Центърът ще разполага с 8 нови кабинета. Директорът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов изясни пред „ Хоризонт “, че има наклонност без значение от подписаните контракти на джипитата с частни медицински центрове, да им бъдат препращани пациенти поради неспособност там да се оправят със съответния проблем. Отделно от това в извънработно време на персоналните лекари хората нерядко се обръщат непосредствено към „ Пирогов “. Болницата разполага с задоволително личен състав да покрие потребностите на медицинския център, увери Балтов.    
От своя страна софийските персонални лекари са на мнение, че центрове, с  които могат да подписват контракти, не доближават. Те приветстват концепцията да се подписват контракти с Медицинския център на „ Пирогов “ поради качеството на обслужване, само че това няма да бъде допустимо за персонални лекари с практики в отдалечените от незабавната болница квартали.
Столичните персонални лекари са безапелационни, че обезпечаването на 24 часово покритие на здравната грижа за пациентите им може да стане единствено при райониране на медицинските центрове, с които те да подписват контракти. Самият министър на опазването на здравето Кирил Ананиев преди ден съобщи, че се възнамерява райониране на достъпа до лекарска помощ в събота и неделя. 

Различните гледни точки по тематиката чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР