След едно виртуозно изпълнение на великия цигулар Фриц Крайслер към

...
След едно виртуозно изпълнение на великия цигулар Фриц Крайслер към
Коментари Харесай

Няма такова нещо като безплатен обяд... Трябва и да се потрудим!

След едно виртуозно осъществяване на великия цигулар Фриц Крайслер към него се доближила жена от публиката и му споделила: „ Мистър Крайслер, бих дала живота си, с цел да мога да изсвирвам като вас! “ В отговор той се усмихнал на дамата и споделил: „ Аз го направих! “

За да бъдем щастливи, би трябвало да се потрудим.

Длъжни сме да създадем първата крачка. Докато стоим на ръба и се колебаем дали да скочим, вселената си основава за нас несъмнено мнение: „ Май не проличава да си изключително сериозен. Ще получиш помощ, когато се посветиш напълно на фантазията си. “

В мига, в който заявим „ Ще го направя каквото и да ми коства! “, започваме да пием от този извор на „ талантливост, мощност и магия “.
С този тип решителност може да се похвали всеки, който е съумял. Така да вземем за пример алпинистът, тръгнал да покорява Еверест, си споделя: „ ЩЕ го направя “. За разлика от него хората, които обявяват „ Ще направя каквото мога “, „ Ще си опитам шанса “ или „ Ще опитвам “, нормално се прибират вкъщи по-рано от плануваното. Това важи и за всеки предприемач, състезател, брачен партньор или брачна половинка.

За да реализираме резултати, би трябвало да бъдем подготвени на всичко.
Насекомите и животните съвсем постоянно са заети с нещо: с подготовка за зимата или за пролетта, с грижи за хигиената си и за гнездата си, с изхранване на дребните и въобще с всички тези неща, с които животните и насекомите запълват времето си. При това с не по-малка от 100 % интензивност и отдаденост. И, както наподобява, живеят в релативно доволство.

Ще ни коства скъпо, в случай че оставим всичко на случайността. Всяко нещо запада, в случай че бъде занемарено: морякът знае това за лодката си, спортистът го знае за тялото си, ученият – за мозъка си, знаем го и ние, що се отнася до положението на гаража ни. Едно от първите неща, които научава всеки градинар, е, че бурените прорастват от единствено себе си. Само да се обърнеш и към този момент са плъзнали из целия двор. За всичко е нужно изпитание.

Важно е по какъв метод гледаме на напъните.
Трябва да поставяме старания, тъй като по този начин ИСКАМЕ; тъй като за нас е привилегия и наслада да се учим, да тестваме силите си, да опитвам и да трупаме опит. Мнозина позволяват грешката да работят единствено поради крайните резултати, а не поради удоволствието от работата. И в случай че се случи резултатите да не оправдаят упованията им, се усещат разочаровани.

След цялостен куп диалози по телефона и нито една продажба комерсиалният медиатор ще реши, че е имал неприятен ден. Нищо сходно! Той би трябвало да организира тези диалози, тъй като такова е неговото предпочитание. Трябва да изпитва наслаждение от лекотата, с която посреща провокациите и усъвършенства уменията си, и да се любува на постоянството, което демонстрира. Всеки реализиран от него резултат ще бъде същински бонус, в случай че се научи да приема отношението: „ Ще се любувам на работата си поради самата работа. Ще се потопя изцяло в това, което правя, и ще съсредоточа цялото си внимание върху съответната задача. “

Представи си, че се намираш в дома на тъща си и ти хрумва да я изненадаш, като измиеш колата ѝ. В единия случай от самото начало си мислиш: „ Ще стана целият вир вода, тъй че нека да оцени жеста ми и да ми благодари уместно, другояче ще се ядосам. “ С такова отношение към този момент си загазил. Другият вид е да си кажеш: „ Ще бъде занимателно да измия колата, защото мога да управлявам мислите си и щом желая да се развличам, ще го направя. За нула време ще излъскам колата до искра. “

Би било отлично – същински
бонус, в случай че тъщата те обсипе с похвали за добре свършената работа. Но и да не го направи, отново е добре. Поне ще си се забавлявал.

Ако работим просто тъй като обичаме да работим и да сме ангажирани, тогава всичко ще е наред. Резултатите няма да ни изневерят. Рано или късно ще бъдат факт. Това е закон. Но в случай че се бавят или не идват, когато очакваш, не допускай това да съсипе цялата ти седмица (или година). Един ден ще дойдат.

Как се работи от обич към самата работа ли? Като вземеш това решение. Също като при щастието. И в този случай е въпрос на избор. Както е споделил Джеймс М. Бари: „ Тайната на щастието не е да правиш каквото обичаш, а да обичаш това, което правиш. “

Мнозина хранят вярата, че проблемите все някак ще се решат. Иска им се всичко да беше по-лесно. Надяват се, че един ден животът им ще потръгне като по знамение.

Нещата се оправят, когато ние стартираме да се оправяме. Обстоятелствата се трансформират едвам когато се променим ние, не и преди този момент. Джеймс Рон споделя: „ Ако не се промениш, бъдещето ти ще бъде тъкмо копие на сегашното! “ След което изяснява: „ Ако някой ти подари един милион $, гледай да станеш милионер – в противоположен случай ще изгубиш парите! “ Налага се да развием съответстващите на такова положение умения и самокритика, тъй като другояче ще проявим невероятна съобразителност в „ преразпределянето “ на този актив.

Каквито сме ние, такава е и житейската ни обстановка. Изследванията демонстрират, че болшинството от хората, спечелили големи суми от
лотарията, се разделят с премията за рекордно малко време. Две години след огромната облага четирима от пет души се намират в по-лошо финансово положение, в сравнение с преди този непредвиден шанс. При състояние, че не са се трансформирали „ от вътрешната страна “, не е имало различен метод с изключение на външната им обстановка да се трансформира по този начин, че да отговори на вътрешната им действителност.

Не би могло да бъде другояче. За да се промени животът ни, първо би трябвало да се променим ние. Ако не сме подготвени на това изпитание, утрешният ден ще бъде съвсем като днешния.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР