След една относително плодородна година във филмово отношение след ни

...
След една относително плодородна година във филмово отношение след ни
Коментари Харесай

11 любопитни факти за Оскари 2024

След една релативно плодородна година във кино отношение след ни ни чакат и най-престижните кино награди в света - Оскарите. Церемонията по раздаването на статуетките ще се състои на 10 март в " Долби Тиътър " в Лос Анджелис.
 10-те най-високо оценени кино лентата, получили Оскар
10-те най-високо оценени кино лентата, получили Оскар

Повечето са отпреди десетилетия

Ето и няколко любопитни обстоятелството и вероятни изненади, които ще съпроводят Оскари 2024, съгласно Военновъздушни сили.

Ема Стоун - на прага на сензация
 Снимка 649555

Тя може да стане една от осемте актриси, получили два Оскара преди да са навършили 35 години. През 2017 година получи премията за " Страната Ла Ла Ленд ", а в този момент е номинирана за " Клети създания ".

Първи коледен филм с номинация за най-хубав филм

Става дума за " Заседнали " (The Holdovers) на Алигзандър Пайн. Историята е за ядосан учител (Пол Джамати), заставен да остане в колежа за коледните празници поради учениците, които не се прибират вкъщи си за празниците.

Ефектът " Опенхаймер "

Филмът на Кристофър Нолън се чака да опустоши конкуренцията в съвсем всички категории, в които е номиниран. Ако Килиън Мърфи получи премия за основна мъжка роля, той ще е първият ирландец, спечелил Оскар в тази категория.

Номинирани двойки
 Нолан със брачната половинка си

Нолан със брачната половинка си

Жюстин Трие и Артюр Харари са двойка, както и сценаристи на " Анатомия на едно рухване ". Съпрузите Кристофър Нолън и Ема Томас са продуценти на " Опенхаймер ". Грета Гъруик и сътрудникът й Ноа Баумбах имат номинация за сюжета на " Барби ", а Марго Роби и брачният партньор й Том Акърли - за продуциране на същия филм.

Двама намерено гей артисти с номинация

Това са Колмън Доминго, номиниран за Rustin, и Джоди Фостър, която е номинирана за поддържаща женска роля в Nyad.

" Барби " и музиката й

Грета Гъруик е единственият режисьор, чиито първи три кино лентата в кариерата са номинирани за Оскар. е третият, а преди този момент са " Лейди Бърд " и " Малки дами ". Твърде евентуално е обаче филмът да получи Оскар само за истинска ария - " What Was I Made For? " на Били Ейлиш.

Мартин Скорсезе - най-възрастният номиниран режисьор
 Снимка 656304

Скорсезе е номиниран за 10-ия си Оскар през 2024 година поради " Убийците на цветната луна ". Той е и най-възрастният режисьор изобщо с номинация - Скорсезе е на 81.

Рекордна междинна дължина на филмите

138 минути е междинната дължина на номинираните за най-хубав филм. Най-дългият е " Убийците на цветната луна " със своите 206 минути.

Лили Гладстоун влиза в историята
 Снимка 656300

Номинирана за основна женска роля във кино лентата на Скорсезе, тя може да се трансформира в първата актриса с индиански генезис, спечелила премията.

Късметът на Робърт Дауни-младши
 Дауни-младши с сътрудниците си

Дауни-младши с сътрудниците си " Опенхаймер " Емили Блънт и Килиън Мърфи

Номиниран за поддържаща роля в " Опенхаймер ", той съвсем несъмнено ще получи премията. Предишния път, когато е номиниран в същата категория - за " Тропическа стихия ", той губи от Хийт Леджър в " Тъмният рицар ". Режисьор е Кристофър Нолън, който е и режисьорът на " Опенхаймер ".

И като казахме " Опенхаймер "...

Трябва да благодарим за кино лентата на Робърт Патинсън. Когато работи с Нолън по " Тенет ", Патинсън подарява на режисьора книга с речите на Робърт Опенхаймер. Точно тя въодушевява Кристофър Нолън за кино лентата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР