След двуседмично прекъсване Русия е употребила най-малко 71 ирански дронове

...
След двуседмично прекъсване Русия е употребила най-малко 71 ирански дронове
Коментари Харесай

Иран продължава да дава дронове на Русия, твърдят британските служби

След двуседмично спиране Русия е използвала минимум 71 ирански " дронове камикадзе " против украински цели, което демонстрира, че Москва е получила нови дронове от Иран, съобщи ДПА, като се базира на английското министерство на защитата.

В ежедневната си разследваща сводка в " Туитър " английски чиновници оповестиха, че офанзивите с дронове демонстрират, че " Русия евентуално е почнала да получава постоянни доставки на дребни количества безпилотни самолети камикадзе " Шахед ".

Смята се, че в Русия има две площадки за изстрелване на безпилотни самолети: в Брянска област и в Краснодарски край. " Това дава на Русия еластичност да взема на прицел обширни елементи от Украйна и понижава времето за полет до цели в северната част на Украйна ", написа в оповестеното в " Туитър " известие. " То също по този начин евентуално съставлява спомагателни старания да бъде претрупана украинската противовъздушна защита ", прибавя английското ведомство.

Междувременно американски институт за наблюдаване на войната назова оповестените от Кремъл проекти за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус несъществени по отношение на риска от ескалация към нуклеарна война.

" Путин се пробва да експлоатира западните страхове от нуклеарна ескалация, като разполага тактически нуклеарни оръжия в Беларус ", счита основаният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната.

Руският президент Владимир Путин разгласи нощес, че в Беларус ще бъдат ситуирани тактически нуклеарни оръжия и Минск и Москва са се споразумели за решението.

Американският институт съобщи, че по негова преценка " Путин е индивид, който не желае да рискува и неведнъж заплашва да използва нуклеарни оръжия, без да има каквото и да било желание да го направи, с цел да пречупи решимостта на Запада ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР