След двуседмично отсъствие заради Ковид-19 водещият на съботно-неделното предаване на

...
След двуседмично отсъствие заради Ковид-19 водещият на съботно-неделното предаване на
Коментари Харесай

Георги Любенов след вируса: Ще стана дарител на плазма, за да помогна на други хора

 След двуседмично неявяване поради Ковид-19 водещият на съботно-неделното предаване на Българска национална телевизия " Денят стартира “ Георги Любенов се завърна предишния уикенд в своето студио. На 13 октомври той заяви, че резултатът на теста му за ковид е позитивен, и мигновено се изолира под домашна карантина.

С днешна дата Любенов към този момент може да се похвали с негативен тест. Той бе общителен да отговори на няколко въпроса на ПИК часове преди завръщането си в ефир. 

- Г-н Любенов, разбрахме, че пробата ви за ковид към този момент е негативен. Как минаха последните две седмици за вас?

- От типичните за вируса признаци при мен само се прояви температура, и то първия ден, когато си направих тест. Всъщност това беше и мотивът да се тествам. Температурата не беше висока – 37,2, която спадна за един ден и оттогава не се е появявала. Лечението ми мина в домашна, а не в болнична конюнктура, популярност Богу! Не съм развил никакви затруднения. Може да се каже, че изкарах вируса по допустимо най-лекия метод.

- Как се лекувахте през този интервал?

- С нормалните неща. Поддържах връзка с проф. Кантарджиев, даваше ми указания по телефона. Чувахме се и с доктор Симидчиев и с персоналната ми лекарка доктор Ламбурова. Използвам опцията да им благодаря. След като си направих теста за антитела, се оказа, че имам голямо количество антитела. Поради което ми предложиха и от щаба, и лекарите, които ме следиха, да стана донор. Преди това обаче би трябвало да се изчака избран интервал от датата на PCR теста – 40 дни. Когато те изтекат, ще стана донор на плазма, с цел да оказа помощ на хора, които имат потребност.

- Веднага, откакто съобщихте за вашия позитивен резултат, Българска национална телевизия тества всички останали от екипа на " Денят стартира “. Знаете ли какво са посочили тестванията, здрави ли са сътрудниците ви?

- Никой не си е фантазирал, че коронавирусът няма да влезе в малкия екран. Специално за Българска национална телевизия беше въпрос на време, не на късмет. Каквито и ограничения за сигурност да се вземат, рано или късно вирусът настава. Иначе тестванията на всички от екипа ми се оказаха негативни, за което съм доста благополучен. Като цяло това дали ще се заразиш с ковид, съгласно мен е до човек, до имунитет. Но тъпо за хората, които са в болница и най-много тези в реанимация.

- Как оценявате представянето на вашите заместнички през времето, в което отсъствахте – Мариана Векилска и Аделина Радева?

- Благодаря и на Мариана, и на Аделина. Ади доста повече я познаваме, знаете, че дълги години сме чели дружно новините. Имаме партньорство, били сме телевизонна двойка. Искам да благодаря и на екипа, който реагира стремително, тъй като трябваше предаването да остане в ефир.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР