След двудневна среща в Брюксел и на фона на напрегнати

...
След двудневна среща в Брюксел и на фона на напрегнати
Коментари Харесай

ЕС ще има единна позиция на срещата с Турция във Варна

След двудневна среща в Брюксел и на фона на напрегнати диалози по противоречиви и горещи тематики за остарелия континент, Европейският съюз има единна позиция за срещата с Турция, която ще се организира в понеделник във Варна.

Нямаше европейски водач, който да не се произнесе през днешния ден на срещата на върха в Брюксел, че срещата във Варна ще бъде доста сложна, съобщи. Тя ще бъде четиристранна – хазаин на срещата е ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, който сподели, че чака сложна среща, само че все пак разговорът с Турция би трябвало да продължава.

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, другият участник в срещата, сподели, че отива със смесени усеща във Варна. Юнкер разясни, че количеството на проблемите ЕС-Турция не стопира да пораства, само че европейската страна желае да укрепи съдействието с Анкара.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази вярата диалозите с турския президент Реджеп Ердоган да обиден необятен кръг от тематики, в това число за бъдещето. “Срещата няма да бъде лесна, пред нас стоят няколко комплицирани въпроса, в това число за турските дейности в Сирия. Съседи сме с Турция, би трябвало да намерим метод да беседваме открито”, добави Туск.

Другите двама участници в срещата във Варна са Борисов и Ердоган. Премиерът Борисов разяснява, че тази среща е натоварена с огромни упования.

Срещата във Варна е голяма отговорност пред България и за резултатите от нея има доста упования, сподели Той. Борисов означи, че и Кипър, и Гърция са доста разтревожени от това, което се случва в района. И че в Брюксел всяка страна е заявила, че каналите за разговор във Варна би трябвало да продължат.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР