След двудневна битка в конкуренция с близо 20 готвачи от

...
След двудневна битка в конкуренция с близо 20 готвачи от
Коментари Харесай

Варненски шефове обраха наградите в кулинарно състезание

След двудневна борба в конкуренция с близо 20 готвачи от цялата страна, началник Васил Якимов от Институт по кулинарни изкуства към ВУМ, Варна завоюва първо място в категорията за самостоятелни състезатели. Варненци печелят и едно второ място в категорията за най-хубав кулинарен тим на България на " Национална кулинарна купа “ 2018 – още веднъж от кулинарния институт в морската столица с лидер началник Калоян Колев дружно със студентите Андреа Чианг (Хондурас) и Данил Двонин (Ирландия). Те се надпреварваха с общо осем отбора от страната още веднъж в границите на два дни.

След прекосяване на първи кръг с тематика " Модерна класика – българска история “ с приготвянето на главно - агнешко месо увито със спанак и момици в покривало, а за предястие пататник със свинско. На втория ден от надпреварата, с отварянето на черната кутия началник Васил подготви за запалител тартар от филе риба звук с мус от авокадо, а за главно пъдпъдък с пюре от картоф и гарнитура турнирани моркови и сос с грозде и коняк, с което си заслужи първото място присъдено след журирането на шефовете от " Българската асоциация на професионалните готвачи “.

Второто място за тимът на Калоян бе извоювано след приготвянето на чорба от трюфели и руло от пъдпъдък с шам фъстък, сос " деми глаз “ с коняк и грозде, пюре от моркови със семена от резене, картофен чипс и картофена пяна, както и пъстарма от пъдпъдък. След разкриването на черната кутия, във втори стадий от надпреварата студентите, дружно с началник Калоян подготвиха Фоагра с портокалов сос, гриловани гъби кладница и прахуляк от шалот. Основното бе сьомга със зеленчуци сос бърбланк, френски фасул, кафяво масло и самулина крем. Десертът бе шоколадов бар " Ганаш “, ядки пралин и карамелизиран банан със свежа боровинка, което класира варненци малко след първенците от прочут софийски хотел.

Кулинарният конгрес се провежда от " Българската асоциация на професионалните готвачи “ за 11-и път.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР