След двучасова лидерска среща в парламента все още не е

...
След двучасова лидерска среща в парламента все още не е
Коментари Харесай

Среща на лидерите: Какво си казаха от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС?

След двучасова лидерска среща в Народното събрание към момента не е ясно дали ще бъде подписано съдружно съглашение или някакъв различен тип документ сред сътрудниците в ръководството.

След поставените 7 условия от страна на ПП-ДБ, след обвиняванията от страна на ГЕРБ-СДС и след разменените няколко пъти през медиите предизвестия през днешния ден на масата за диалога и седнаха водачите Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Само 20 минути продължи срещата сред обединенията за правенето на управническата стратегия за правораздаване и вътрешен ред

В постройката на Народното събрание пристигнаха и министър председателят учен Николай Денков и ротационният министър председател, в този момент външен министър Мария Габриел.

Какво са си споделили на тази маса ние не успяхме да разберем. От ГЕРБ си потеглиха, без да създадат изказване. Единствено Кирил Петков излезе и сподели, че са се разбрали връзката сред тях да бъде „ по-регулярна и да си разискват въпроси “.

Той добави, че всяка седмица ще има срещи

Лидерската среща стартира със поръчката - държавно управление би трябвало да има. Но трябват и подписи.

„ Трябва да се подпише документ, който ясно да урежда нашите взаимни задължения. Струва ми се значимо наличието му, заглавието ще го измислим някак “, съобщи преди срещата съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

Лидерите на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС ще се срещат в Народно събрание

„ Ще разберете след срещата “, сбито отговори министърът на финансите Асен Василев.

Два часа по-късно стана ясно: Изглаждането на несъгласията е задача на партиите в Народното събрание, е позицията на премиера.

„ Ние в Министерски съвет същина си вършим работата, действаме по всички задания, които са сложени “, сподели министър-председателят акад. Николай Денков.

Премиерът не се съгласи и с обвиняванията за поголовна чистка.

„ Нека сътрудниците от ГЕРБ малко да пооберат техния изказ за това какво е държавното управление, тъй като просто не е правилно. Да забележим дали когато химикалката бъде в другия министър-председател ще има толкоз самообладание като мен да търсим консенсус. С Габриел обсъждаме, само че и тя е подложена на доста огромен напън от хора в ГЕРБ “, изясни още Денков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР