След двойната терористична атака в Испания властите в Италия взеха

...
След двойната терористична атака в Испания властите в Италия взеха
Коментари Харесай

Италия увеличава мерките за сигурност около забележителностите

След двойната терористична офанзива в Испания управляващите в Италия взеха решение за усилване на ограниченията за отбрана на жителите към архитектурните и художествени съкровища в страната и на основните пешеходни зони, оповестява вестник The Local в локалната си редакция, представен от „ Фокус ".

Италия не е претърпяла джихадистки набези на територията си, само че неведнъж е била предупреждавана от пропагандистите на „ Ислямската страна ", че тя и Ватиканът са в листата на евентуалните им цели. Последната такава бе отправена през предишния уикенд.

Според италианските медии 50 служители на реда, оборудвани с портативни скенери, са правили инспекции на 10 хиляди души, събрали се на площад „ Свети Петър " в неделя за седмичната молитва на папа Франциск.

Но Ватиканът регистрира отчетите. „ Ние не сме наясно с каквито и да било засилени ограничения. Що се отнася до нас, степента на зоркост е към този момент доста висока ", увери представител на Светия трон.

Префектурата, която управлява сигурността в Рим, реши в събота да усили превантивните ограничения край основните пешеходни зони, считани за евентуално уязвими за типовете смъртоносни офанзиви, осъществявани с транспортни средства - като тези в Барселона, Ница, Стокхолм, Берлин и Лондон.

Мерките не бяха конкретизирани. Медиите оповестяват, че са планувани нови бетонни бариери за част от фамозната комерсиална улица „ Виа дел Корсо " и за региона на Римския конгрес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР