След двегодишно прекъсване, президентът на Република България Румен Радев отново

...
След двегодишно прекъсване, президентът на Република България Румен Радев отново
Коментари Харесай

Кметът на Банско на прием при президента Радев

След двегодишно спиране, президентът на Република България Румен Радев още веднъж бе хазаин на приема по случай 24 май – Денят на българската писменост, култура и просвета.

На приема участваха министър председателят Кирил Петков, Министри, някогашни Президенти, Омбудсманът на Републиката, представители на правосъдната и локалната управляващи, учители, създатели, дейци на културата, военни, депутати и представители на вероизповеданията у нас.

„Буквите, езикът, културата, са нашият общ дом. Те са вградени крепко в темелите на българската държавност и еднаквост. Делото на Светите братя Кирил и Методий ни отреди благородната задача да бъдем страни на духа. Наш дълг е тази историческа за България задача да се утвърждава и през днешния ден. Това е призванието на всички родолюбци и просветители, които осъзнават своята отговорност към отечеството и света, и към бъдните поколения“. С тези думи президентът Румен Радев стартира приветственото си слово.

По покана на президента Румен Радев на церемонията участва и кметът на Община Банско Иван Кадев, който показа: “като главен приоритет в моята управническа стратегия е залегнало развиването на образованието в Община Банско “.

Приемът бе открит с Националния химн на Република България и известния като химн на българската култура „ Върви, народе възродени “, в осъществяване на Детския хор на Българското национално радио.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР